Skip to content

Et bryllup starter med et frieri..

Posted in Bryllup

Hei kjære dere! Inne på bloggen min har jeg laget en kategori som heter «bryllup». Her kommer jeg til å legge ut bilder fra vår magiske dag etterhvert men tenkte at det var naturlig å starte med frieriet!
301
Onsdag 29 februar 2012 var det skuddårsdag. Det var dagen da jeg hadde bestemt meg for å fri. For meg var det helt unaturlig å gå ned på kne å be Franki om å bli min, det kom jeg ikke til å gjøre. I noen måneder i forkant slo jeg hele frieriet i fra meg nettopp fordi jeg ikke kom på en måte å gjøre det på. Like før, ca 1 uke før 29 februar kom tanken om å fri i Jærbladet.

Jeg kontaktet Jærbladet og fikk til et lite møte hvor jeg la frem mine tanker. De skulle nemlig lage 1 stk spesialutgave av Jærbladet som var ulik alle andre sin. Det skulle med andre ord være kun ett eksemplar av «frieri» avisa og den skulle komme i vår postkasse. Jærbladet var svært behjelpelige og jeg fikk det presis som jeg ønsket.

Inne i Jærbladet var Franki over hele første siden til sportsdelen. Overskriften var «Lode har ballen». I denne perioden var han handballtrener for herrelaget på Nærbø og det var ikke uvanlig at han var i lokalavisa. For at det skulle være så ekte som mulig hadde jeg alliert meg med bestevennen hans Egil som sendte en sms som kunne tolkes at de leste samme avis.

Jeg var så spent i kroppen, kvalm, nervøs og redd for at jeg skremte Franki for mye at jeg rømte ut av huset. Jeg klarte ikke være der når han leste det, det ville bli for meget for meg. Den dagen i dag angrer jeg selvsagt på det, jeg skulle gitt mye for å sett fjeset hans når han forstod at jeg fridde, åsså i Jærbladet.
DSC_1122
Selve frieriet var et dikt bestående av 5 vers. Jeg kommer desverre ikke til å dele det her på bloggen men det siste verset er slik:

«Så er ballen kastet til deg Franki og det er opp til deg nå.
Ja eller nei, jeg kommer uansett ikke til å noen steder gå.
Tale eller ikke, Kirke eller ikke, samme kan det være,
Men om jeg får bli di på ekte vis ville det vært en sann ære!».

Beate

Blogglistenhits

7 Comments

 1. Lise
  Lise

  Kulaste frieriet eg he hørt om???

  21. september 2015
  |Reply
  • Er fornøyd med det ja! 😉

   21. september 2015
   |Reply
 2. Gro
  Gro

  Kunne godt hørt heila frieriet igjen..?Stor respekt av deg og veldig oppfinnsomt?

  21. september 2015
  |Reply
  • Så snill du er Gro! 😉 Ha en fin tirsdag! Klem

   22. september 2015
   |Reply
 3. Nina
  Nina

  Kult! For en fantasi! Eg fridde au til min, om enn ikkje liga oppfinnsomt (en fredag i desember mens eg va 7 mnd på vei med nr 3, he he). Det var i alle fall uventa 🙂

  22. september 2015
  |Reply
  • Kult at du og fridde, syns det er godt me damer tar ansvar når det ikke kommer til å skje fra partneren 😉 Kjekt du ville kommentera på bloggen Nina 😉 Han fin tirsdag! Klem

   22. september 2015
   |Reply
 4. […] I dag er det 5 år siden vi giftet oss, tenk det! 5 år, de årene har gått utrolig fort. Å gifte seg var hele tiden mye viktigere for meg enn hva det var for Franki og det er nok hovedgrunnen til at det var jeg som måtte fri for at det skulle bli noe bryllup. Dersom du vil lese om hvordan jeg fridde kan du lese om det her. […]

  4. mai 2018
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.