Skip to content

Foreningsmat og dessert

Posted in Kosthold

Hei dere! Tenkte å dele med dere oppskriften på en safe foreningsmat, nemlig pasta/kylling salaten min. I tillegg har jeg blitt fan av en dessert som er så enkel men så god. Håper dere liker det ♥
DSC_1119
Til pasta/kylling salaten trenger du:
– 1 pk Fullkorn pasta fusilli
– 1 glass grønn pesto
– 1 glass søltørka tomat i olje
– 1 hel grilla kylling
– 1 pk ruccula salat
– 1 pk bacon
– litt cashewnøtter til topping (kan godt sløyves)

Slik gjør du :
– Jeg starter alltid med å sette stekeovnen på 200g og steker bacon i ovn i 10-15 min, følg med her.
– Kok pastaen etter anvisning på pakken
– Mens pastaen tar jeg kyllingen å fjerner skinn og bein. Deretter klipper jeg den i små biter.
– Jeg heller oljen fra soltørka tomat over kyllingen og klipper tomatene i små biter.
– Det neste jeg gjør er å vaske ruccula salaten og klipper den noe mindre.
– Når pastaen er fedig kokt, lar jeg den stå i en silbolle som jeg setter i vasken. Jeg skyller med kaldt      vann slik at pastaen blir fortere kald. Når pastaen er kald tar jeg grønn pesto over den. Deretter blander jeg inn dette i resten.
– Jeg klipper opp baconet i biter og har i salat.
– Toppes med cashewnøtter dersom ønskelig.

Denne er veldig god på smak og kan gjerne lages kvelden før, da ville jeg ikke hatt oppi cashewnøttene. Server sammen med brød, gjerne focciabrød. Jeg har laget denne i flere år nå og jeg har enda ikke gått lei. Av alle jeg har servert denne salaten til har jeg enda ikke opplevd at noen ikke har vært fra seg av begeistring. Den kan med andre ord sterkt anbefales ♥
DSC_1145


Til dessert foretrekker jeg absolutt at den kan stå klar til servering allerede før gjestene kommer. Dersom du også liker det kan jeg varmt anbefale «Safari desserten». I stedet for å lage den i stor bolle foretrekker jeg å lage den i små muffinsformer.

Du trenger:
– 1 pk vanlig safari kjeks
– 1 liten kremfløte
– 1 med philadelfia kremost naturell
– 200g melis

Slik gjør du:
– Start med å knuse kjeksen i til sand/små biter.
– Pisk en liten kremfløte
– Bland kremosten med melis til det blir en glatt røre.
– Rør inn pisket krem

Start med et tynt lag med kjeks. Deretter tar du et lag med kremen og gjentar dette 1 gang til. Topp det hele med valgfri toppen, gjerne med bær med noe syrlig smak for å dempe alt det søte.
DSC_1132

Ha en nydelig fredagskveld og god helg! Vi blogges mer i løpet av helgen. Klem ♥

Beate

Blogglistenhits

6 Comments

  1. Lisbeth
    Lisbeth

    Takk for at du deler dine oppskrifter ? Jeg brukte denne oppskriften i et undervisningsopplegg eg hadde på uis! Den falt virkelig i smak og nå har eg sett den i mange matbokser siden!

    28. oktober 2015
    |Reply
    • Så kjekt! Takk for kommentar Lisbeth, ha en nydelig dag! 🙂 Beate

      28. oktober 2015
      |Reply
  2. Tonje
    Tonje

    Hvor mange er denne oppskriften til? Er det den største stålbollen fra IKEA du har fylt på bildet? Kunne tenkt meg noe mer «grønnsaker» i, og tenkte kanskje avocado,agurk og cherrytomater kunne passé?

    17. oktober 2016
    |Reply
    • Hei Tonje og takk for kommentar 🙂
      Denne oppskiften er til ca 6-8 personer. Det er den største bollen så det er god plass. Ta gjerne oppi mer grønsaker,det blir nok helt topp. Klem

      17. oktober 2016
      |Reply
  3. Mari
    Mari

    Nå måtte eg rett å slett inn å leida i arkivet ditt, ska ha selskap i helgå å e nemlig inne her å finne meg litt nye oppskrifte:) denne skal testes😀👍🏼

    21. august 2018
    |Reply
    • Så hyggelig Mari! Håper retten ble vellykket 🙂 Klem

      27. august 2018
      |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.