Skip to content

How to make a girly cake

Posted in DIY

Hei kjære onsdag! I dag tenkte jeg å dele med dere steg for steg hvordan en kan lage en Elsa kake. Jeg har fanget opp denne fremgangsmåten på en blogg for flere år tilbake men husker ikke hvilken.
DSC_0724
Oppskrift til innmaten i kaken, rullekake. Dette er oppskrift til 1 kake. Du skal lage 2 stk.
DSC_0710     DSC_0714
4egg
2dl sukker
2,5dl mel
1 liten ts bakepulver

Pisk først eggedosis, sikt inn mel og bakepulver. Stekes på 225g i 6-9 min.
Legg så kaken på et bakepapir som er dekket av sukker. Smør inn med valgfritt sylt, jeg bruker bringebær, og rull kaken til en rull.

Neste steg er å lage fromasj, det gjøres enkelt slik :
DSC_0711 DSC_0712
L
ag 2 pk med gele etter anvisning fra pakken. Avkjøl. Om jeg har dårlig med tid, avkjøler jeg gjerne i fryseren men pass da på slik den ikke blir til is. Pisk 1 liten kartong med kremfløte til krem og bland inn med avkjølt gele. Dette skal være en bløt blanding.
DSC_0713  DSC_0721
O
ver kan du se på bilde at jeg har tatt en valgfri bolle og dekket med plastbolle. Usikker på str på bollen? Snu den på hodet og du vil kunne se hvor stort skjørtet på kaken blir. Vil du ha et stort skjørt velg en stor bolle, vil du ha et lite så velger du en mindre bolle. Jeg valgte en midt i mellom.
Legg lagvis rullekake og fromasj helt opp til toppen. Dekk over med plastfolien og sett i kjøleskapet natten over. Dagen etterpå snur du bollen opp ned på et valgfritt fat og tar av plastfolien slik:
DSC_0722 DSC_0723
M
idt på kaken tar jeg en spiseskje og laget et hull. Plasser så ønsket dukke oppi. Bruk de kakerestene du tok ut med skjeen til å dytte oppi hullet igjen, særlig bak som en støtte i ryggen.

Oppskrift på smørkrem tilsatt ønsket konditorfarge får dere her:
200g mykt smør
600g siktet melis
3 ts vaniljesukker
6 ss melk
Pisk smør og melis. Tilsett vaniljesukker. Tilsett litt å litt melk. Velg ønsket farge, jeg har brukt blå.

Ta smørkremen oppi en sprøytepose og begynn å dekorere. Prøv deg litt frem på en tallerk dersom det er første gang du bruker en sprøytepose, enkelt når en har fått prøvd det! VOLLA, Kaken er klar!
DSC_0725

Håper du ønsker å prøve dette, er veldig enkelt når en vet hvordan en skal gå frem. Dersom du prøver blir jeg veldig glad om du vil kommentere i kommentarfeltet hvordan det gikk.

Tips: Skal du ha flere selskap? Dersom du skal ha 2 selskaper, lag gjerne 3 rullekaker. Trenger ikke lage ekstra fromasj, det holder med oppgitt mendge. Rullekakene holder seg godt i kjøleskapet og kan tryggt lages noen dager i forveien.

Tips: Jeg brukte akuratt samme fremgangsmåte når jeg laget Barbieversjon i fjor:
IMG_1186

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Anne Dagny
  Anne Dagny

  Det skal eg prøve på ??????

  17. september 2015
  |Reply
  • Så kjekt Anne Dagny! 😉 Klart du får det til!

   17. september 2015
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.