Skip to content

Hva kjennetegner lykkelige mennesker?

Posted in Hverdagsliv, and Tanker og meninger

Godmorgen og god onsdag! Jeg kom over en nettside som heter psykologisk.no. Der leste jeg deler av en artikkel som handlet om hva som kjennetegner lykkelige mennesker. Artikkelen var verdt mine minutter ♥
image
Alle har sin egen definisjon av hva som gjør en lykkelig. Lykke for noen handler om det små i hverdagen mens for andre handler om større ting. Nettsiden jeg kom over tok utgangspunkt i hva forskning sier om hva som gjør mennesker lykkelige:

 • De har gode sosiale relasjoner, der kvaliteten er viktigere enn antallet relasjoner.
 • De bruker tid og energi på venner, familie og parforhold – de kan gi og ta imot.
 • De har livsmål, ambisjoner og drømmer.
 • De er venn med seg selv, har god selvfølelse og evne 
til å utrykke takknemlighet.
 • De har mentale album som inkluderer gode bilder fra 
fortiden.
 • De har mestringsstrategier for ulike livsutfordringer.
 • De opplever mening og kontroll i eget liv, og foretar gode valg.
 • De er til stede i livet, og i hverdagens øyeblikk.
 • De har mer fokus på hva som er godt enn hva som er best.
 • De har en iboende tendens til optimisme og evne til å 
overse bagateller.
 • De er fysisk aktive, har god helse og får nok søvn.
 • De er nysgjerrige, entusiastiske og interesserte i å lære 
nye ting.

Vi kan alle være enige at en trenger ikke å kjenne seg igjen i alle og enhver av punktene over for å være lykkelig. Likevel var det noe med disse linjene som førte til at topplokket begynte å tenke. Jeg kan alltid bli bedre i å ta var på de små hverdagsøyeblikkene. Jeg er positiv av person men kan likevel øve meg på å overse enda flere bagateller f.eks.

Les igjen punkt nr. 4. Dette er et punkt som jeg oppfordrer alle dere lesere å ta til dere. Vær god mot deg selv! Vi er svært opptatt av at alle andre skal ha det bra hele tiden men jeg har tro på at vi må starte med oss selv. Skal jeg være en god mamma for mine barn er jeg nødt til å få lov å være «Beate» innimellom. For at jeg skal være en god kone er jeg også avhengig av å få lov til å være «Beate» innimellom. Dersom jeg skal være en god datter, søster, tante, vennine eller arbeidskollega må jeg også få lov til å være «Beate» innimellom.

Å være «Beate» innimellom handler for meg blant annet om å få egentid. Den egentiden bruker jeg til en god samtale, hudpleie, trening, gåturer, massasje, blogge, skape noe, være kreativ, utforske osv. Etter en gåtur ute i frisk luft har jeg mye ny energi og jeg har fått rensket bort bagateller og negative tanker. Da har jeg et bedre utgangspunkt for å kunne være god kontra om jeg ikke gikk den turen. Dere ser alle hvor jeg vil hen, poenget er enkelt: vær god mot deg selv ♥

 

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.