Skip to content

Slynge: 3 av mine magefavoritt øvelser

Posted in Treningsglede

Hei dere! Det er søndag og tid for et nytt innlegg om trening. I dag deler jeg slynge øvelser med dere, 3 av mine favoritter når det kommer til magetrening.
DSC_1080Slyngetrening er trening med egen kroppsvekt. Det er en treningsform som har vært i vinden i noen år nå og er kommet for å bli! Den er svært effektiv, skadeforebyggende og stort fokus på stabilitet/balanse. Selv bruker jeg slyngetrening 2 ganger i uken. Slynge trener hele kroppen, velger å vise 3 av mine favoritt øvelser for mage idag, håper du liker det ♥
DSC_1058 DSC_1061
Øvelse 1: Stå i planke inni slyngen. Her kan en gjøre det vanskeligere med å ta av bredslyngen. Dersom en ønsker en lettere variasjon, ha slyngen på knærne. Finn en sterk planke før du begynner å klatre opp å ned. Jeg klatere gjerne opp&ned x 8 og gjentar dette i 3 sett.
DSC_1052 DSC_1053
Øvelse 2: Stå i sideplanke i slyngen. Her kan en også gjøre øvelsen enklere ved å ha slyngen på knærne. Løft hoften godt opp og hold den der mens du rolig trekker til deg bena. Super øvelse for sidene av magen. Kjør gjerne 8 ganger inn og ut i 3 sett her også.
DSC_1061 DSC_1065
Øvelse 3: Stå oppreist i planke. Å ha slyngen helt nederst på føttene er absolutt tyngst, over på bilde har jeg slyngen på knærne, noe som gjør øvelsen lettere. Tenk at rumpa skal høyt opp og knærne skal i retning mot brystet ditt. Du kan enten kjøre denne øvelsen som tempo, der du kjører raskt opp og ned igjen. Pass på når du kommer ned at planken er stabil og unngå svei i ryggen. Jeg foretrekker å kjøre denne veldig seint, i 4 takt. Tell sakte til 4 opp og sakte til 4 ned. Kjør 8 ganger x 3 sett her også.

Dersom du er glad i å sykle/spinnng eller løpe er desse 3 øvelsene over supre å avslutte med. Det kommer definitivt mer slynge øvelser her på bloggen da dette er en treningsform jeg elsker! Dersom du har noen konkrete ønsker til øvelser jeg skal vise neste gang, kommenter gjerne i kommentarfeltet. Ellers kan jeg tipse om at Jæren Sportssenter har egen slyngetimer i sal. Sjekk gjerne nettsiden vårs her: Jæren Sportssenter ♥

 

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.