Skip to content

Trening: Bakkeintervall

Posted in Treningsglede

Hei dere og god søndag! I dag er det på tide med et nytt treningsinnlegg og da har jeg lyst å dele bakkeintervall med dere. Kan gjøres hvor som helst bare du har en bakke, og økten kan utføres av hvem som helst. Hope you like it ♥
DSC_1162
Denne økten pleier jeg ofte å gjøre når jeg er på hytta. Den er effektiv, hard og enkel. Bakken jeg løper i er like utenfor hytten som gjør at det er veldig praktisk å kombinere med f.eks middagshvilen til Felix. En slik mulighet ble det i går, Cathrine ville ta med sine unger + Lykke til et lite besøk mens Felix skulle sove og jeg nyttet muligheten til å løpe bakkeintervaller.
DSC_1159
Hvordan løpe bakkeintervall:

Du finner deg en bakke, hvor lang/bratt den er bestemmer du selv.

Jeg starter med å varme opp, da tøyer jeg litt og småjogger i ca 10 min.

Jeg lager en «start» strek og en «stopp» strek før jeg går i gang.

Så løper jeg så fort jeg bare kan opp bakken og jogger rolig ned igjen, dette gjentar jeg 10 ganger.

Når jeg har løpt 10 ganger opp er jeg ferig med 1 supersett som jeg kaller det.

Da tar jeg pause i 1-2 min og ofte brukes den til å utføre planken, evt pushup.

Etter pausen tar jeg et supersett til, altså 10 spurter opp bakken før ny pause.

Ny pause i 1-2 min, evt med øvelser i.

Siste supersett, jeg løper 10 intervaller til.

Ferdig!

DSC_1164
Dersom du ikke har kondisjon/helse til å spurte opp kan du med fordel jogge opp å gå ned. Har du en lengre og mer krevende bakke bør du ta mindre antall intervaller en jeg gjør i denne bakken. Du må nesten prøve deg litt frem, men ha i bakhodet at det skal være hardt og de siste spurtene skal være så tunge at du ikke klarer å opprettholde samme tempo som da du starta. Håper du vil teste ut bakkeintervall en dag i fremtiden. Ha en sprek søndag!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.