Skip to content

Vektøkning på grunn av søvnmangel

Posted in Kosthold

Hei dere! Håper dagen har vært fin og at du nyter helgen. Jeg har lyst å dele en spesiell erfaring med dere, den handler om hvorfor en legger på seg av å sove for lite. Håper du liker innlegget ♥
DSC_0905
J
eg har lest mange artikkler og oppslag i media hvor de skriver om vektøkning på grunn av søvnmangel. Dette har jeg liksom ikke helt forstått, det har ikke vært logisk i mine øyner. Det var før, nå vet jeg hvorfor, jeg har nemlig opplevd dette på egen kropp.

Vi hadde en krevende barselstid med Felix som nyfødt, kolikk og hoftepute gav oss mange utfordringer. Men den mest krevende tiden kom for nøyaktig et år siden, Felix fikk søvnproblem i en alder av 8 måneder. Han la seg på normal tid men fikk aldri sove lenger en til 01.00 eller 02.00. I over 3 måneder stod jeg opp mellom 01.00-02.00 og ble totalt utkjørt. Det gikk så langt at vi måtte til legen med han for å få hjelp og legen min var overgitt at jeg ikke hadde kommet før! Uansett, poenget mitt i dette innlegget er ikke å legge ut om den krevende perioden men å fortelle hva det gjorde med meg, kroppen og kostholdet mitt.

Jeg har lenge vært opptatt av å være sunn. Det var derfor veldig rart å erfare på egen kropp hva som skjedde når den var i helt ubalanse. I fjor høst hadde jeg et stort underskudd på søvn og jeg skal nå prøve å forklare det som skjedde med kroppen og inni hodet. Jeg var så sliten å så trøtt at enkelte ganger spiste jeg mat for å ikke sovne. Det hørres helt sprøtt ut nå som jeg skriver det men det var slik det var. Jeg var så trøtt at jeg husker at jeg tenkte: visst jeg bare går å spiser litt nå så våkner jeg kanskje litt.

Det andre som skjedde under denne perioden min i fjor var endringer i kostholdet. Hodet, munnen, sinnet og hele meg søkte etter karbohydrater. Jeg spiste matvarer som ikke engang var noe særlig gode, det var det verste av alt. Mat som brødskive med nugatti, boller og pizza var det kroppen min ville ha i denne perioden. Jeg var for sliten og trøtt til å tenke på kostholdet mitt i den perioden så jeg gjorde aldri noen reflekteringer over det den gang. Men nå i ettertid har jeg sett tilbake på den perioden med helt andre øyner. Jeg kan virkelig si at jeg har erfart hva som skjer med kroppen under søvnmangel. Jeg gikk opp i vekt.

Om du ønsker å lese mer faglig hva som skjer med kroppen under søvnmangel ta en titt på denne artikkelen. Den traff hvertfall meg, jeg kjendte meg igjen i det aller meste. Heldigvis sover minien vår godt nå slik at denne perioden av vårt liv er historie.

             Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.