Skip to content

Historien bak pianoet

Posted in Interiør

Hei kjære gode dere og hei til ukesstart! I dag har jeg lyst til å dele med dere historien bak pianoet vårt. Jeg har fått det gratis på Finn.no og det er så verdt alt arbeidet med å få det hjem♥
DSC_1222
Noe av det kjekkeste tidsfordriv jeg kan gjøre er å kikke inne på Finn.no under kategorien gis bort. Jeg blir svært facinert over alt det rare folk velger å gi bort men synes også at det er et fantastisk konsept med tanke på gjenbruk. Opp gjennom årene har jeg vært svært heldig å finne flere skatter på Finn og jeg tenker at jeg kommer til å vise dere dem her på bloggen. Det første jeg vil vise dere er det vakre pianoet mitt og historien bak det.

Jeg hadde sett det for meg, veggen det skulle stå på, det skulle være svart og jeg hadde ingen krav til at det skulle være stemt, jeg skulle ha det som et møbel i stuen. Så begynte letingen på finn.no. Det tok meg ikke lenge før jeg fant det. Pianoet var fra 1904, var helt gratis og jeg var først i køen til å få det. Den eneste lille utfordringen var at jeg måtte til Lillesand for å hente det.

Bil var enkelt å ordne. Følge med meg var noe verre. Minn mann måtte være hjemme med Lykke som var liten baby. Min stefar som jeg ofte spør om hjelp og som er flink til å stille opp hadde ødelagt ryggen sin og kunne ikke være med å bære det tunge møbelet jeg plent skulle ha. Det var da det slo meg at jeg måtte ringe en av mine beste venniner, Rita. Hun var mer enn klar og vi avtalte dag for så å kjøre helt ned til Lillesand for å hente hjem pianoet.
DSC_1226
I bilen på veg bort var jeg helt bekymringsfri. Rita derimot var i tenkeboksen å lurte veldig på hvordan vi to små damer skulle få med oss et piano på 200kg med oss hjem. Jeg svarte henne at det ordner seg, vi stopper bare ved en butikk i nærheten og spør om noen sterke menn kan hjelpe oss. Rita lo godt da vi kom frem til Lillesand og det var absolutt ingen butikk å finne i nærheten av dette huset vi skulle til.

Jeg valgte å kjøre litt videre i gaten hennes. Det var med stor flaks jeg like i nærheten traff på en mann som stod i postkassen sin og ante ingenting. Jeg rullet ned vinduet for å spørre om han kunne være så snill å hjelpe oss med en liten tjeneste. Høflig og i sjokk svarte han selvfølgelig ja. Jeg forklarte han at det gjaldt bærehjelp til et piano noen hus bort i gaten. Han lo men var nok for overgitt til å ombestemme seg. Jeg spurte han om han kunne ringe en kompis som kunne hjelpe oss slik vi var 4 stk til å bære dette og forklarte at det gikk nok raskere enn at jeg skulle lete opp en ny fremmed.

En snill kompis kom og vi fikk det i bilen. I tillegg fikk vi vafler hos den snille damen som gav det til meg. Hun forklarte at dersom hun skulle få et flyttebyrå til å hjelpe henne med å løfte det ut ville det kostet henne 2000kr. Da var valget enklere å gi det bort helt gratis selv om det var noe vemodig for henne. Damen kjendte disse karene som hjalp oss og gav oss fullt navn slik jeg kunne finne adressen for å sende en liten takk i posten. Jeg sendte blomster som takk for hjelpen.
DSC_1223

Hjemme hos oss har det fått stor glede både som møbel og som instrument. Ungene liker godt å spille på det og jeg har sagt til Lykke at dersom hun skulle ønske å begynne å spille skal jeg stemme det. Foreløpig tar det seg veldig godt ut som et møbel og jeg fikk en uforglemmelig morsom dag i lag med Rita ♥

 

Beate

Blogglistenhits

 

2 Comments

 1. Rita
  Rita

  Det va virkelig tidenes dag, trur aldri eg har ledd så mye?

  5. oktober 2015
  |Reply
  • Enig, det var en dag vi nok skravler om på sykehjem når den tid kommer 😉

   6. oktober 2015
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.