Skip to content

Skal dere feire Halloween?

Posted in Hverdagsliv

God kveld dere ♥ Det nærmer seg Halloween dere og her i hus skal vi for første gang feire den dagen. Er dere for eller i mot tradisjonen?
DSC_1409
Jeg har egentlig ingen forhold til Halloween og forbinder det med USA og pengesluk. Men i år har Lykke på 5 år vist interesse for tema og da synes jeg atomatisk at det er mer gøy. Så i år skal vi gjøre litt utav det og jeg kjøpte derfor et stort gresskar siste uke. Lykke har vært veldig giret på NÅR vi skal skjære det ut til et skummelt gresskar. I dag før turnen rakk vi å skjære det ut og det var enklere enn jeg hadde trodd.

Jeg måtte google ordet Halloween for å vite nøyaktig hva det handler om. Selve ordet Halloween er en engelsk betegnelse for allehelgensaften. Det er en helligdag hvor hensikten er å feire/hedre alle de helgener hvis navn ikke er kjendt. Med andre ord, en merkedag for de helgener og martyrer som ikke har en egen dag på kalenderen.

For Halloween: Det fører til samvær og engasjement! Lykke har spurt en jente i barnehagen om hun vil være med å gå Halloween med henne lørdags kveld. Kan tru de gleder seg, de snakker ikke om annet i disse dager og klart det er kjekt! Ellers har jeg noen tanker om at dersom vi gjorde litt mer utav Halloween kom ikke julestyret så fort. For meg virker det som om vi og butikker er klar for mer tradisjoner for å kunne holde julepynten igjen slik den holdt seg i desember.

Mot Halloween: Dersom du går i butikker i disse dager florerer det av Halloween dubeditter og det tenker jeg skaper et visst kjøpepress. Selv har jeg kjøpt kostyme til Franki og Lykke og jeg merket hvor lett det var å gå i kjøpefellen. En annen erfaring jeg gjorde meg i fjor var at det er forskjell på små unger og ungdommer som går Halloween. I fjor åpnet jeg døren til noen gutter som var for store etter min mening og det hele ble «tigging» etter snop for min del.

Så hva sier dere, for eller i mot Halloween? Og dersom du har barn skal de/dere gå Halloween på lørdag? Klem

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.