Skip to content

When in Copenhagen

Posted in Reise

Jeg var nylig i København for 2. gang og jeg merker at dette er en by jeg kommer til å reise til flere ganger. Dersom du aldri har vært der kan jeg sterkt anbefale denne byen ♥
DSC_1236
Fly: Det tar ca 1 t i flyreise, og det er ganske genialt spør du meg. Det gir en god del muligheter med tanke på at det ikke alltid er enkelt å få til en langhelg. Faktisk så snakker vi om å reise ned med et vennepar en lørdags morgen og hjem igjen søndag ettermiddag. Håper det blir i løpet av 2016♥
Hotell: Her er utvalget stort! En får alt fra hostel til luksus! Vi valgte denne langhelgen å ha et lite og enkelt hotell pga pris. Sist helg da vi var i København var det utrolig mye som skjedde og byen var full slik at hotellprisene var der etter også. Ved hotell bestilling ville jeg hatt fokus på at det låg sentralt midt i byen.
Mat: Innen cafe og resturant er det et hav å velge mellom! En finner noe på hvert hjørne. På forhånd hadde vi fått anbefalt Madklubben og CopenhagenStreetfood, men vi rakk ikke å få med oss noen av de. Fredagskveld spiste vi ute på HardRockCafe etter mannen sitt ønske og lørdagskvellen hadde vi helaften på Wallmanns. Innen kategorien cafe må jeg få anbefale Lagkagehuset, super god mat! Men som sagt, en finner nok god mat overalt i denne byen, det er et stort utvalg!
image
Transport: Veldig enkelt å bruke kollektiv transport. Direkte tog fra flyplassen til bystasjonen.
Shopping: Når du er i København vil shopping bli veldig naturlig, det er en shoppingby med stor S. Her finner en alt fra dyre design butikker som en ikke tørr gå inn i engang til helt vanlige kjeder som H&M, BikBok og Vera Moda. Innen interiør har Købehavn et stort 3 etg interiørhus som ligger midt i strøget (Strøget er hovedgaten). En kan ikke la være å bli inspirert av å gå der inne! Alt i alt veldig kjekk shoppingby!
Utelivet: Jeg og Franki er relativt enkle der og foretrekker helst brune puber slik at det er mulig å føre en samtale. Vi var innom en god del brune puber og det er alltid koselig. Det var god stemning både på dagtid og kveldstid. Det er sikkert et bra uteliv på diskotek og nattklubber også men det var ikke noe vi oppsøkte.
Tivoli: Tivoliet åpnet med ny utstilling den helgen vi var der. Det var halloween som var tema og inne på tivoli området sparer de ikke på noe! Det er utstillinger, lys og dekerasjoner overalt og en kan bare vandre inne der for å kikke. Ellers er det et hav av spisesteder og småboder hvor de selger krims og krams. Det er også greit utvalg i karuseller, både for små og store! Nå har jeg vært på tivoliet både under halloween og jul, og må absolutt si at det er finest der i juletider! ♥
DSC_1244
Wallmans: Er det noe du bør oppleve dersom du reiser til København så må det være Wallmanns. Det er et dinnershow i egen klasse! Det koster ca 1000kr per person og da dekker det 4 retters nydelig middag, 1 drink fra baren, eget bord med kelner og et fantastisk show! Det er sang og dans som hovedsjangrer men noe akrobatikk og humor var det også. Vi var på Wallmans fra 18.00 og showet var ferdig ca 22.30. Da ble stedet gjort om til en nattklubb og hadde egen dj, karakter 6 fra meg!
image


Her i hus er barna levert i barnehagen og jeg skal få gjort litt i huset før det er trening kl. 10.00. Etter treningen skal jeg på lunsj til Bente, det blir kos! Deretter er det kveldsvakt på jobb. Ønsker dere en fin onsdag og selv om det er kaldt ute ser det ut til å bli en fantastisk dag! Stor klem fra meg.

 

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.