Skip to content

DIY: Bildevegg

Posted in DIY, and Interiør

Å lage til en flott bildevegg er enklere enn du tror. Her er mine tips!
DSC_0371
1. Samle rammer. Her kan jeg tipse deg om å besøke Fretex og gjenbruksbutikker rundt om i distriket. Selv fant jeg mine der og noen fra loppemarkeder. Jeg har samlet i en god stund. Dersom du har stor familie, kan du alltid spørre besteforelde om å arve rammer fra dem.
DSC_0373_2
2. Bestem deg hvilken stil eller evt bland stiler. Jeg har gått for en fin mix. Alt fra gamle og dekorative rammer til helt enkle og rene svarte rammer. Liker mixen av å blande nytt med gammelt.
DSC_0358
3. Fargenyanser: Utfra hvilken vegg de skal henge på, bestem deg for farge valg. Mulig du synes det er finest å ha alle i orginal farge, eller evt male/spraye dem. Jeg har beholdt noen orginalt, sprayet noen i matt svart og malt noen i hvit lin.
DSC_0367
4. Bilder til å fylle rammene med. Jeg har min bildevegg midt i stuen samlet med 1 års bildene. Bildene ønsket jeg skulle være svart/hvit for å få en helhet med de store bildene av ungene. Jeg har hatt fokus på stemningen i bildene mine.
DSC_0366
5. Glass. Ingentvil om at gamle rammer kommer både med og uten glass. Noen av mine rammeglass var for gamle til at de kunne brukes. Jeg fikk derfor alle mine bilder innrammet på nytt hos rammeverksted på Bryne. Jeg fikk nye glass på dem og nye perspektur. Verdt å betale litt for det når jeg fikk resultatet!
DSC_0370
6. Oppheng. Om du har gips og er redd for å lage feil hull i veggen, få hjelp av noen som kan det bedre enn deg. Jeg fikk hjelp av interiørkonsulent Bente, siden hennes finner dere her ♦
DSC_0371

Håper du fanget opp noen tips. Ellers har jeg hatt en nydelig fridag og det har vært deilig. Jeg har vært med min gode vennine Kathrine, vi besøkte det nye huset hun skal flytte til i løpet av neste år. Vi var også på PastaPasta og hadde lunsj, turnuslivet er deilig gitt! Som avslutning på dagen vår var vi innom DFU Sandes, der traff vi på flinkeste og hyggeligste Janne! Så koselig og ikke minst svær butikk! Ettermiddagen vår har vi tilbragt i Tarzanløypa sammen med Linda og Nathalie, det var også veldig koselig. Kvelden min har gått til trening nede på Jæren Sportssenter. Med andre ord en veldig fin fridag! Håper du har det fint og at du klikker deg innom her igjen i morgen. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Gro
  Gro

  Så fin vegg!?Lurt å få fikset på glassa,det må jeg og gjøre med mine?

  18. november 2015
  |Reply
  • Takk for det Gro. Gleder meg til å se din bildevegg! 🙂 Bilde kommer til sin rett ved nye glass ja 🙂

   18. november 2015
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.