Skip to content

«Hvorfor er du så sur?»

Posted in Hverdagsliv, and Tanker og meninger

Jeg var ikke sur. Jeg ble sur. Jeg ble sur i akkuratt det sekundet du spurte om hvorfor jeg er så sur.
image
Jeg håper at jeg snakker for mange av oss damer når jeg sier at vi skulle nok ønsket at menn leste våre følelser bedre. Som mange andre jeg kjenner har jeg lett for å bli taus når jeg kjenner etter på noe vanskelig innvendig. Hvorfor det er slikt, er ikke så enkelt å svare på. Jeg har likevel en teori om at vi kvinner ønsker at våre partnere skal kunne tenke seg til/føle seg til hvordan vi har det.

Det sier seg selv at det er en helt umulig oppgave. Selv om en har vært gift med en mann i over 30 år vil det være umulig å kunne til enhver tid føle seg frem til hva kvinnen tenker/føler. I utgangspunktet forventer jeg ikke at du skal kunne lese meg som en åpen bok men at du skal prøve. Prøve å tenke at det vertfall har en naturlig årsak hvorfor jeg er som jeg er.

Så kommer spørsmålet som jeg håper flere enn med meg har fått: «Hvorfor er du så sur?»

Innvendig er jeg langt fra sur men det kan godt være at jeg blir det i det øyeblikket du spør nettopp fordi du ikke tar deg tid til å tenke. Kan det være at jeg er taus fordi jeg er sliten? Kan det være noe vanskelig som har skjedd i løpet av min dag som fører til at jeg blir stille? Kan det være en naturlig årsak til at jeg ikke er helt meg selv?

Som en liten oppfordring til dere menn: I stedet for å spørre damen din om hun er sur, spør heller: Hvordan har du det? Vil du snakke om det? Vil du ikke snakke om det? Vil du være litt alene så kan jeg ta med meg barna ut litt? Eller evt bare gi en klem. Et varmt blikk. Eller vertfall en følelse av at du ønsker å finne ut hva som er galt.

Om du forsøker litt hardere enn å dømme oss som sure vil du oppnå mye. Vi mykes opp og føler det er trygt å kunne dele hva vi strever med. Vi jenter er skrudd sammen slik at vi må føle at vår partner bryr seg for å kunne åpne seg. Tror hvertfall ikke jeg er alene med å ha det slik.


Nå skal det sies at jeg har det helt bra. Det trengs absolutt ingen spekulasjoner over hva som kan være galt osv i denne sammenheng. Grunnen til min taushet i ettermiddag er rett og slett fordi jeg er så innmari trett og sliten av en liten gutt som sliter med søvnproblemer.

Jeg skal snart finne sengen å gleder meg til en fridag i morgen med min kjære vennine Kathrine ♥ Håper du har hatt en fin mandag og start på uken. Jeg synes vertfall det er veldig kjekt at du titter innom her. Ønsker deg en fin mandagskveld! Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.