Skip to content

Tørr du å klappe etter landing neste gang du er ute å flyr?

Posted in Tanker og meninger

Hei dere! I dag ønsker jeg å skrive om psykologi. Det har alltid facinert meg hvordan hjernen vårs fungerer. Still deg spørsmålet: Er jeg en av alle eller tørr jeg å skille meg ut fra en stor gruppe?
_90A5677c
Nå skal jeg stille deg et enkelt spørsmål: Neste gang du skal ut å fly, tørr du da å starte å klappe i hendene ved landing helt for deg selv?

Jeg har en teori om at de aller fleste sier blankt nei. Dersom jeg har feil kommenter gjerne! Jeg tror at de aller fleste ikke hadde gjort dette fordi det ville vært flaut å skillt seg ut.

En skal ikke lenger en 10 år tilbake i tid så var dette helt vanlig. Å dersom en stor gruppe klapper i et fly ville du da ha klappet? Mest sannsynlig ville du det, det anses som normalt og du er del av en stor gruppe.

Grunnen til at jeg tar opp dette er fordi jeg nylig var på et kurs med en dyktig psykolog. Jeg ble svært inspirert og engasjert og det har alltid facinert meg hvordan mennesker tilpasser seg miljøer. Han la frem stuider som viser til at vi menneker i alle sammenhenger tilpasser oss større grupper. Selv om vi er uenige eller vet at det er feil velger vi likevel å følge flokken fordi det er minst ubehagelig. Vi ønsker ikke å skille oss ut, få blikk eller være «unormal».

Denne studien er utført av en annerkjent psykolog med navnet Solomon Asch. Dersom du ønsker å se hans studie utført i praksis klikke gjerne inn her, det er verdt dine minutter!

Dette synes jeg er svært facinerende! Neste gang jeg skal ut å fly skal jeg teste meg selv og hvor tøff min psyke er. Om jeg klarer å faktisk gjennomføre å klappe i hendene alene etter et fly har landet, det vet jeg ikke. Jeg tror faktisk det kan være svært vanskelig å klare å gjøre. Men som min stefar sa: Dersom han hadde klart å gjennomført dette eksprimentet ville han ha følt på en enorm mestringsfølelse. Tenk så befriende om vi mennesker brydde oss litt mindre om hva alle andre gjorde å heller stod mer på egne ben. Jeg heier på alle som tørr og skille seg ut fra den store flokken ♥

Det var psykolog Trond M Hegglund som holdt foredraget. En svært dyktig og engasjert fyr. Selv hadde han klart å klappet i hendene etter endt flytur hele 4 ganger. Jeg gikk bort til han etter føredraget og gav han ros. Jeg sa også til han at jeg kom til å forsøke å klappe i hendene neste gang jeg skulle ut å fly. Det eneste han svarte meg da var: «Da er du tøff om du klarer å gjennomføre det». Det høres så enkelt ut å fysisk klappe etter landing men det er nok psykisk krevende å tørre uten å la seg påvirke av den sosiale konteksten ombord. Nå ønsker jeg virkelig å få en tilbakemelding fra deg: Hadde du våget å klappet i hendene dine etter et fly landet neste gang du skal ut å fly? Håper både menn og damer vil svare.

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Gro
  Gro

  Jeg tror faktisk at jeg hadde klart det…men er likevel litt usikker?Skal teste det ut neste gang jeg skal fly✈Bra innlegg?

  6. november 2015
  |Reply
  • Da er du tøff Gro! 😉 Takk. Ha en nydelig helg 😉

   7. november 2015
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.