Skip to content

Trening: Motiver hverandre

Posted in Treningsglede

Hei og god søndagskveld! Søndag betyr innlegg innen kategorien treningsglede og i dag vil jeg fokusere på fordelene med å ha en treningspartner. God lesning.
DSC_1636
Jeg har akkuratt kommet inn dørene fra joggetur. Min økt nr 1 for denne treningsuken da jeg alltid starter ny uke på en søndag! Jeg har jogget med min kjære vennine Catrine og tenkte å fokusere på nettopp det å ha en treningsparter i dette innlegget.

Motivasjon:  Ved å trene sammen med andre kan en dra nytte av det å motivere hverandre. Noen dager kan føles tyngre enn andre og dermed kan du dra nytte av at den/de andre motiverer deg til å være med. 
Gjøre noe sammen med andre: Det er ikke til å legge skjul på at tidsklemmen føler vi alle på med jevne mellomrom. Det å trene sammen med en vennine gjør at du får trent i tillegg til vært sammen med de du bryr deg om. 
Vanskeligere å avlyse: Dersom du har en avtale med en annen koster det mer (burde hvertfall gjøre det) å avlyse treningsøkten. Dermed kjenner du ikke etter på at sofaen frister mer eller at kroppen er trøtt, du er lojal mot en avtale.
Konkuranse: Det er ingen tvil om at når du har en partner å trene sammen kan du kjøre litt konkuranse på trening for gøy. Dette vil igjen øke motivasjonen for å holde deg aktiv. Et eks på konkuranse kan være at til neste gang dere møtes skal begge ha løpt 2 turer hver.
Hjelpe/veilede hverandre:  Dette gjelder all trening men kanskje mest innen styrketrening. Dersom du trener styrke i sammen med en vennine vil dere kunne hjelpe hverandre. Her tenker jeg først og fremst på teknikk.
Skryte av hverandre: Vi trenger alle litt skryt inni mellom. Trener du alene er det ingen som skryter av deg. Trener du sammen med andre vil du vertfall ha større sjanser for å få positiv feedback innimellom. I dag vil jeg benytte sjansen til å skryte av deg Catrine. Det er ikke lenge siden jeg og Catrine startet å jogge sammen på søndagskveldene. Fra starten å frem til nå (kan det være 8 uker siden?) så har du forbedret kondisjonen din betraktelig! At du i tillegg jogget alene i helgen på hyttetur, ja det skal du ha, veldig bra!!

DSC_1632
I dag skal jeg innrømme at det satt litt lengre inne å komme seg ut på joggeturen enn det ellers pleier å være. Dette har nok sammenheng med at jeg har hatt jobbehelg og hatt noe underskudd med søvn pga minien i hus. Jeg kunne valgt å kjendt ekstra godt etter å tenkt at sofaen var bedre for meg i kveld, men det gjorde jeg ikke. 

Etter økten, nå i skrivende stund, føler jeg: Masse energi, glad for å ha snakket godt sammen med Catrine, opplagt, frisk, ikke trett, ikke sliten. Rett å slett en deilig følelse for kroppen. Avsluttningsvis skal jeg stille deg et spørsmål: Har du noen gang angret på en treningsøkt?

Ha en aktiv uke i den som kommer. Husk at fysisk aktivitet er mangfoldig. En må ikke løpe 1 mil eller løfte vekter i 1 time for å kalle det aktivitet. Nå venter dysj og sofaen med min mann. Vi blogges mer i morgen dere fine folk! Klem

Beate

Blogglistenhits

6 Comments

 1. Catrine
  Catrine

  Tusen takk for oppmuntrende ord! Alltid like kjekt å jogge med deg og ikke minst ha en date med deg ?

  15. november 2015
  |Reply
  • Smask til deg! Ha en fin mandag vennen! Klem

   16. november 2015
   |Reply
 2. Mari håland
  Mari håland

  Eg digge treningstipså dine, gir meg motivasjon å lyst t å trena, takk for supre tips:) og nej, har aldri angra på ei treningsøkt, heller motsatt,angra på at eg ikkje feks kom meg ud å fekk d gjort! Ha en fine søndagskveld videre Beate 🙂

  15. november 2015
  |Reply
  • Tusen takk for en hyggelig kommentar, nå blei eg glad! Ha en finfin mandag Mari. Klem

   16. november 2015
   |Reply
 3. Aslaug
  Aslaug

  Hei di oppmuntrane jenta..:-) Vil verme å skriva onna på at det e jilt å nogen å ver aktive me..I dag gjennopptok meg å ei vennina frå klepp syndagstur….Hatt lenge pause å nå va det på tid å koma i gang…Veldi jilt..:-) Gjekk te laland,via klepp st.å opp te klepp..Kjempe goe tur…Men du Beate ska få æren for at du e så pådrivane å oppmuntrane..Stå på me bloggen…God syndag..Eg ska prøva,hørte nettopp «gravsing» på kykken å me he fått besøg av MUS i HUS..:'(:'( Ha ei fine vega..:-)

  15. november 2015
  |Reply
  • Så koselig og bra å gå lang syndagstur! Takk for fine ord Aslaug, setter pris på at du legger igjen kommentar her inne. Lykke til med mus i hus, huff!. Ha en finfin mandag! Klem

   16. november 2015
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.