Skip to content

19 års jubileum

Posted in Hverdagsliv, and Kosthold

På selveste nyttårsaften feirer jeg mitt eget lille 19 års jubileum.
file6bf0zj6v4tu1jc508qy

Jeg var 9 år gammel. Jeg og min storesøster hadde inngått et veddemål. Vi skulle gjøre som et søskenbarn av meg: holde oss for godteri i et helt år. Det var nyttår som var den store dagen, vi skulle holde oss helt til neste nyttår kom. For å hjelpe på motivasjonen vår skulle vi få hver vår 1000 lapp av mor.

Tror det var etter 2 uker at vi tok ferge over til Bergen da min storesøster sprakk i kjosken. Hun klarte ikke å holde ut og håpet at jeg også skulle gi etter for snopet. Jeg stod i mot og var sikkert like sta den gang som jeg er den dag i dag. Jeg husker veldig godt at det var hardt og stå i mot i starten men etter 3 uker gikk det overraskende lett. Mor var flink og ta hensyn til meg og jeg husker veldig godt at mitt påskeegg var fyllt med sukkerfritt snop og Ekstra tyggi.

Året gikk og nyttår kom. Jeg hadde for lenge siden glemt lysten til snop og var svært kry da jeg fikk 1000kr av mor. Jeg bestemte meg like gjerne for å holde meg et år til og fikk nye 1000kr året etter. I 7 år fikk jeg 1000kr av min mor men da var det nok. Jeg husker veldig godt da hun sa: «Du kommer sikkert til å holde deg for snop resten av livet så jeg gidder ikke mer».

Og slik ble det. Etter så mange år uten snop har du hverken lyst på eller behov for. Det er nå 19 år siden allerede og jeg kommer ikke på at det er noe uvanlig med det. For meg er det helt naturlig. Med snop menes alt som kan kjøpes i snopehyllene i butikker.

Har noen av dere hatt snopefritt år noen gang? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet. Ønsker dere alle en finfin onsdag! Stor klem fra meg.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.