Skip to content

Dropp nyttårsfortsettet : gjør trening til en livsstil

Posted in Treningsglede

Hei og god kveld søndag. Timene flyr i godt lag men tenkte å være trofast mot min søndagsspalte som alltid er innlegg innen kategorien treningsglede. I dag anbefaler jeg deg å droppe det store januar nyttårsfortsettet når det kommer til trening.
DSC_1978
Vi nærmer oss nyttår og det er ikke til å unngå at du enten kjenner noen eller registrere at noen har klare nyttårsforsetter innen trening. Enten det handler om antall kg som skal vekk eller det å ta opp igjen treningen etter en lengre periode uten. Det er ganske mange som tenker at over nyåret, i januar, da er jeg klar. Da skal det hele skje. Dette er jeg prinsipielt i mot og tenkte å dele mine tanker omkring dette tema.

I fare for at noen skal misforstå meg: Det er selvfølgelig bra og ha nyttårsfortsetter innen trening, helt klart! Jeg har selv egne mål som skal realiserers i løpet av 2016. Det jeg ikke er tilhenger av er de menneskene som ikke har trent siden i sommer som trenger januar til å startkicke treningen igjen. Jeg tenker umiddelbart at de menneskene kan ikke ha funnet gleden trening gir en. De menneskene har ikke gjort trening om til en livsstil.

Trening bør være noe alle setter av tid til hver uke, hver måned året rundt. Ja til og med i desember selv om det er en travel måned for mange. Jeg er ingen rakettforsker men det sier seg selv at det er bedre å være fysisk aktiv 2 ganger per uke året gjennom enn å trene 5 ganger i uken i januar-mars. Nå setter jeg dette veldig på spissen men tror dere som leser forstår hvor jeg vil.

For meg er ikke trening noe jeg må gjøre, men noe jeg vil gjøre.
For meg er ikke trening et ork men en tid hvor jeg har min egentid og gjør noe jeg virkelig liker.
For meg er ikke trening stress men mer avstressende.
For meg er ikke trening noe jeg ikke har tid til, men noe jeg velger å ta meg tid til.
For meg er ikke trening telling av antall kcal men heller fokus på all enegi og overskudd jeg får.
For meg er ikke trening noe jeg trenger motivasjon for å utføre fordi det er min livvstil.

På trening i sist uke snakket jeg med en dame som hadde tatt opp igjen treningen midt i desember. Dette var et helt bevisst valg fra hennes side for å gjøre seg selv klar over at hun ikke skal trenge januarkicket til motivasjon men klare det for sin egen del. Det hun sa til meg var så sant og jeg ble så glad over at hun tok det valget. Det var nemlig et veldig smart valg.
DSC_1979
Håper du utnytter romjul til å være aktiv. Mange har fri og god tid til å få til en treningsøkt. Den trenger ikke være hverken lang eller avansert, det viktigste er at du er aktiv. Make it a good one!

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Mari
  Mari

  Så sant,så sant Beate. Takk for god motivasjon:)

  28. desember 2015
  |Reply
  • Takk for koselig kommentar, kjekt du følger bloggen min Mari 🙂 Klem

   28. desember 2015
   |Reply
 2. Catrine
  Catrine

  Bra skrevet!??

  29. desember 2015
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.