Skip to content

Vår jul

Posted in Jul

Hei dere! Håper dere har hatt noen fine dager sammen med familie og venner. Tenkte å dele med dere mine juletradisjoner, det er absolutt min favoritt høgtid!
DSC_1915
Jeg er av de som teller ned til jul når det er mer en 100 dager igjen. Likevel er jeg tydelig på at jul er forbeholdt desember og ferdig med det. Tenkte å dele mine tradisjoner i den tiden vi har vært gjennom.

 • Julebakeovernatting: Dette skjer første helgen i advent og det er startskuddet for meg når det kommer til julestemning! Da har jeg mine kjære tantebarn på overnatting og vi baker pepperkaker.
 • Pynte huset med julelys: Det er ikke advent uten at julelysene henger oppe!
 • Adventsstake og Adventsstjerne: Dette må opp til første søndag i advent. Jeg pynter ikke til advent, hopper over den lilla perioden jeg.
 • Pynte til jul: Dette gjør jeg første helgen i advent, da er huset pyntet!
 • Gi hjemmelaget gaver til noen som ikke forventer det: Jeg liker godt å bake til jul. Dette året ble det: pepperkaker, kakemenn, risboller, fingerkrem og brune pinner. Hvert år liker jeg å gi bort julekaker i fin innpakkning, i år var det gjengen på trening som fikk.
 • Egen kveld til innpakking: Jeg setter av en hel kveld til bare Beate tid, der jeg koser meg med innpakkningen og tenker på de som skal få pakkene på den store julekvelden.
 • Juletre: Det kjøpes fast på Statoil og tas inn i huset noen dager før julaften. Har de siste årene vært 4. søndag i advent sånn ca. Dette pynter vi sammen. Juletreet er i hus til 13. dager jul som det heter, altså til 7 januar om jeg ikke husker helt feil.
 • Julekos meg jentene: Dette er en årlig tradisjon for meg og jeg er så glad for at jeg startet med den. En kveld så nærme julaften som mulig inviterer jeg hjem mine nærmeste jenter til julehygge, kan tro det er hyggelig!
 • Julegavehandel: Jeg er stor motstander av overfylte kjøpesenter i midten av desember. Dette året var jeg smart og utnyttet håndballjentenes beste sendetid, da var det ganske så tomt rundt forbi, helt genialt!
 • Julesokk: Ungene får hver sin julesokk på julemorgen. Da er den fyllt med godteri som de kan kose seg med. Det var årets første gang for Felix som var helt i ekstase over sokken sin!
 • Juleselskap for Siv: Min kjære svigerrinne fyller året på selveste julaften og vi feirer henne kl 12.00 hver jul med grøt og julekaker.
 • Pinnekjøtt: Jeg tror ikke jeg har hatt en julaften uten pinnekjøtt. Det er julemiddagen for meg uten tvil! Tror faktisk at jeg hadde vært så sær å tatt med pinnekjøtt dersom vi skulle feiret jul hos noen som ikke hadde det til julemiddag, haha.
 • Julegaver: Her har jeg tatt etter fam Lode sin tradisjon når det kommer til selve åpningen. Vi deler ut alle gaver til hver enkelt også starter den minste å pakke opp alle sine gaver osv. Det er veldig hyggelig i form av at det er roligere, alle får se reaksjoner til den som pakker opp og alle får med seg hva hver enkelt får. Dette året gjorde vi likevel en vri siden det var 7 spente unger her på julaften. De 3 minste åpnet alle sine i tur og orden. Deretter var det de 4 andre barna sin tur til å åpne etter tur og orden. Ungene klarte seg kjempegodt med tanke på venting og hjelpe de små ♥
 • Jobb: Som sykepleier hører det julen til å være innom jobb. Dette året var jeg heldig å ha fri selve julaften men har arbeidshelg og arbeider derfor de andre dager. Det er noe eget å være med de gamle i denne tiden og har blitt en del av mitt liv.
 • Juleselskaper: Familieselskaper hører julen til. Begge disse dager har vi vært hos svigers da mine foreldere har vært bortreist. I går fikk vi ribbe og i dag hadde vi koltbord.

DSC_1581
Tror jeg fikk med de viktigste. Jeg håper du har hatt en fin julehøgtid sammen med dine og at du har mye å være takknemlig for. Jeg kjenner jeg er takknemlig for mye, og kjenner jeg ekstra etter burde jeg vært enda mer takknemlig for hvor godt jeg har det. Vi blogges igjen i morgen dere. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Catrine
  Catrine

  Font bilde av dokke❤️️

  29. desember 2015
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.