Skip to content

Barnebursdag : Traktorkaken og kakebordet

Posted in Barnerom, and DIY

Hei og god morgen dere! Jeg tenkte at det er nok flere av dere som ønsker å se resultatet av traktorkaken jeg lagte til Felix sin 2 års dag. For dere som synes det blir litt mye bursdag blogging her kan jeg love at dette blir siste innlegg innen bursdag på en stund ♥
DSC_2152
Kakebordet så slik ut i Felix sin barnebursdag. Jeg serverte grønn gele, traktorkjekser, traktorkake, kanelsnurrer og popcorn! Mitt absolutte tips til bursdager generelt er å planlegge godt for at det ikke skal bli stress i en travel hverdag. Kanelsnurrene laget jeg 2 uker i forveien og hadde i fryseren, de er nemlig like gode som nystekte dersom de varmes i ovnen 175g i 2 min. Gele er genialt, finnes det enklere dessert å servere? 🙂 Kjeksen og traktorkaken gjorde jeg ferdig kvelden før. Så over til traktor kaken:
DSC_2090
Jeg hadde på forhånd spurt på FB etter noen som kunne lage en traktor kake. Det var nok av folk som kunne men jeg ombestemte meg. Det kan da ikke være umulig å få til tenkte jeg. Det er en første gang for alt men det er ingen tvil om at øvelse gjør mester.
DSC_2089
Slik gjorde jeg: Jeg lagte en langpanne kake. Lot den avkjøle i 2 timer, burde nok lot den avkjøle noe lengre for jeg følte den sank noe. Deretter klippet jeg ut to ulike firkanter i bakepapir. En stor og en litt mindre. Så kuttet jeg kaken i firkanter og stablet oppå hverandre med krem i mellom.

Sukkerpasta kjøpte jeg på Kitchen og Kreaktiv Kvadrat. Den er veldig enkel å arbeide med. Jeg prøvde meg frem og synes ikke jeg fikk det så bra til i starten. Men etter hvert følte jeg at det gikk lettere og jeg fant en måte som fungerte for meg. Det var som å leke med kitt faktisk, veldig gøy. Jeg tok kokos og farget den grønn for å lage gress rundt traktoren. Ser på bilde over at kaken skinner litt, det er bare vannet jeg fuktet sukkerpastaen med for at det skulle klebre seg bedre. Dette tørket fort og kaken fikk et matt utseende.
DSC_2152
For meg var den største gleden helt klart Felix sin reaksjon. Han ble så glad og du kunne se i øynene hans at han var kry over å ha en traktorkake. Alt i alt er jeg fornøyd med kaken selv om jeg skulle ønsket jeg hadde laget den høyere. Men det får bli ved en annen anledning kanskje. Så hva syns du? En ting er hvertfall sikkert, det er såå gøy å dille med slike ting som dette.


Her hjemme er murer i full sving med fliselegging av badet oppe, gleder meg til å vise dere bilder. Jeg skal få unnagjort litt klesvask før jeg stikker på trening. Ha en nydelig onsdag dere, vi blogges!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. lene
  lene

  hei,har du oppskrift på den traktor kjeksen og en kjempe fin traktor bursdag du har årna til.

  8. oktober 2016
  |Reply
  • Hei Lene 🙂 Om du søker i søke feltet mitt på traktorkjeks så kommer det opp. Gi en lyd dersom du ikke får det til så skal jeg skrive oppskriften og fremgangsmåten i en kommentar til deg. Ha en fin dag 🙂

   9. oktober 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.