Skip to content

DIY: Kjeks til barnebursdag

Posted in DIY

Hei til dere og god torsdag! Dersom du leser bloggen min har du fått med meg at jeg er i guttebursdag modus, min vesle Felix blir 2 år i morgen ♥
DSC_2106
Jeg liker å lage i stand bursdager, spesielt barnebursdager! Selv om jeg liker dette veldig godt har jeg ikke mulighet til å stå å lage klart alt på selve dagen da jeg jobber full stilling.  Jeg liker å ha noe klart på forhånd og da passet det perfekt med disse nydelige vaniljecookiene! De jeg fant var ugle og hjerte formet. Siden tema for Felix sin bursdag er traktor, ble det nødt for å bli traktor kjeks!
DSC_2072
Det var ingen sak og røre sammen deigen. Oppskrift på deigen kan jeg dele dersom det er noen som er intressert, kommenter gjerne under i tilfelle.
DSC_2074
Traktor formen min bestilte jeg på nett for en uke siden og den var i postkassen min allerede på lørdag. Med andre ord brukte jeg min lørdags kveld på å bake disse vaniljecookiene. Jeg bare måtte lage dem med en gang, hehe.
DSC_2075
Kjeksene har jeg altså oppbevart i noen dager i en tett tuppervare bolle med lokk. I ettermiddag stod dekoreringen for tur, det var såå gøy!
DSC_2091
Jeg lagte glasur og hadde oppi grønn farge. Fremgangsmåten var enkel men det tok litt tid. Dersom du koser deg med slikt fremfor å stresse med det vil jeg anbefale deg å prøve. Jeg storkoste meg vertfall! Steg 1: Tynn kant rundt formen.
DSC_2093
Steg 2: Vannet ut glasuren litt og fylte innfor kanten for å dekke hele kjeksen. Deretter lot jeg dem tørke en god stund på kjøkkenbenken før jeg gikk over til steg 3.
DSC_2102
Steg 3: Pyntet med hvite prikker.
DSC_2103
Jeg leste på en nettside at i butikk/konditori tok de 49 kr per stk av disse!! Vel var de enda finere en mine og alt det der men i alle dager hvilken pris! Dette var ingen sak for vanlig mennesker og kostet lite å ingenting da jeg hadde nesten alle ingrediensene hjemme.
DSC_2106
Hva syns du? Jeg likte dem kjempe godt! Og det beste av alt, de smaker himmelsk også! Spør gjerne i kommentarfeltet dersom du lurer på noe. Selve oppskriften og glasuren fant jeg på en nettside, tror det var godt.no. Men jeg vet at det er damen bak konseptet VillaPerlesukker sin oppskrift.

Nå er straks kaken i ovnen ferdig og jeg skal i gang med å lage en langpanne kake om til en traktor. Ønsk meg lykke til! Ha en fin kveld videre dere. Jeg er glad for at du titter innom bloggen min ♥

Beate

Blogglistenhits

9 Comments

 1. Siv
  Siv

  Så fine kaker 🙂 om æg ikkje huske feil, så bakte æg au 2 traktorkaker av langpannekakeoppskrifta når Ole fylte 2 år 🙂 morsom tilfeldighet 🙂 æg lånte ei traktorform og av den oppskrifta fekk æg 2 kake. Ei Massey og ei John Deere 🙂
  Gratulere så møje med dagen te Felix 🙂 klem

  22. januar 2016
  |Reply
  • Takk for det 🙂 Gøy å stelle i stand litt ekstra 🙂 Snakkast i morgen 🙂

   23. januar 2016
   |Reply
 2. Gro
  Gro

  Var kjempe gode!?Vil svært gjerne ha oppskriften?

  22. januar 2016
  |Reply
  • Takk, oppskrift sendt til deg 🙂

   23. januar 2016
   |Reply
 3. Catrine
  Catrine

  Kanon goe?

  22. januar 2016
  |Reply
  • Takk, må si meg enig 🙂

   23. januar 2016
   |Reply
 4. Frida
  Frida

  Så kule traktorkaker ??? kan æg få oppskriftå? ?

  23. januar 2016
  |Reply
 5. Frida
  Frida

  Kule Kjeksa ??? kan æg få oppskrift ??

  23. januar 2016
  |Reply
  • Hei Frida 🙂 Se eget innlegg hvor oppskriften er. Lykke til 🙂

   23. januar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.