Skip to content

Kroppsanalyse: En svært motiverende erfaring

Posted in Treningsglede

Det er søndag og tid for nok et treningsinnlegg, dagens tema er kroppsanalyse. Jeg deler mine erfaringer etter at jeg nylig tok analysen på Jæren Sportssenter. Kort oppsumert, noe av det mest motiverende jeg har gjort innen trening!
DSC_2030
På torsdag hadde jeg en liten test dag på Jæren Sportssenter. Jeg kommer til å dele det inn i 2 innlegg for at det ikke skal bli for mye informasjon på en gang for dere som leser. Dagens innlegg skal handle om kroppsanalyse.

Hva er Kroppsanalyse: Kroppsanalyse utføres med den avanserte Tanita MC-980MA kroppsanalysevekten. Dette gir deg et nøyaktig bilde på hvordan kroppen din er sammensatt, og gjør det enklere å sette seg konkrete mål. For de fleste øker slike analyser motivasjonen for å gjennomføre de nødvendige endringer som skal til for å nå sine mål.
DSC_2029
Hvordan utføres selve testen: Jeg hadde en avtale med Bente kl 10.00 og møtte henne i resepsjonen. Vi gikk inn på hennes kontor og hun viste meg analysemaskinen som dere ser bilde av over. Vi skrev inn høyde, alder og kjønn. Deretter var det bare å stå på vekten å holde i de 2 håndtakene. Jeg stod der i maks 30 sekunder.

Hva gjorde jeg etter at testen var ferdig: Etter jeg var ferdig satte vi oss ned sammen og gikk gjennom testen. Bente printet ut A4 arket av testen som jeg fikk med meg hjem.
DSC_2034
Hva fikk jeg svar på: Jeg fikk svar på hva min kropp var sammensatt av. Det vil si fett, muskler, benmasse, vann i kroppen, visceralt fett, balanse mellom min muskelmasse og mye mer. Jeg fikk og utreknet min metabolske alder og råd i forhold til videre treningsfokus.

Hvilke erfaringer sitter jeg igjen med i ettertid: Jeg tok testen med åpent sinn og var spent på forhånd. Det jeg sitter igjen med er en enorm god følelse av at all tiden jeg har investert i trening lønner seg.  Jeg ble så motivert til å fortsette å trene, klart jeg vil beholde min metabolske alder på 20 år så lenge som mulig!
DSC_2032
Hvem bør ta denne analysen: I utgangspunktet før jeg gjorde dette tenkte jeg at det var en test som passet best for mennesker som skal ned i vekt. I ettertid sitter jeg igjen med at dette er en analyse folk flest burde tatt for å opprettholde motivasjonen innen trening. Jeg ble hvertfall super motivert til å fortsette med treningen nettopp fordi du fikk en bekreftelse på at trening er bra for deg. Alle vet at trening gjør bra for helsen, men dette ble et konkret «bevis» på at hvor viktig det er!

Bør en være godt trent for å ta denne testen? Jeg vil si tvert i mot, det må være mest motiverende om en faktisk ikke er i sin beste form.

Hvilke resultater overrasket meg mest? Jeg ble mest glad og takknemlig for min metabolske alder og min prosent på visceralt fett (innvendig fett i bukhulen). Det er viktig for meg å være sunn for å forebygge livstillssykdommer blant annet, det var godt å få svar på at jeg gjør ting riktig. Det overasket meg også hvor lite opptatt jeg ble av selve vekten min, den ble liksom så uviktig i forhold til alle andre tall. Men det har jo også sammenheng med at jeg ikke har som mål og gå ned i vekt.
DSC_2033
Skal jeg ta testen igjen: Definitivt! Jeg har tenkt å jobbe videre med de områdene som jeg vil styrke. Jeg var f.eks sterkere i høyre ben, kontra venstre, det må jeg gjøre noe med.

Hva er prisen på en slik test: Koster 450kr for de som er medlemmer av Jæren Sportssenter, 550 kr for ikke medlemmer. Nettsiden til Jæren Sportssenter finner du her . Jeg kan virkelig anbefale alle uansett målsetning innen trening, til å ta en kroppsanalyse nettopp fordi det var så inspirerende!

Konklusjon: Et fantastisk redskap som uten tvil inspirerer til å gjøre fysisk aktivitet til en livsstil. Jeg er ganske stolt over at vi på Jæren Sportssenter kan tilby slike avanserte tester. Lurer du på noe er det bare og spørre. Kan jeg ikke svare deg vil jeg viderformidle dine spørsmål til Bente Steinsland slik at du får svar på det du eventuelt lurer på.
DSC_2030
Testen har jeg tatt for min egen del. Jeg har selv spurt Mette om jeg kan skrive om det på bloggen min. Takk til fantastisk dyktige Bente som utførte testen på meg samt tok bildene. 

Ha en flott søndag og en aktiv uke i den som kommer.

Beate

Blogglistenhits

 

2 Comments

 1. Siv
  Siv

  hei? tog denne i august, å då va æg 21 år. Kan tru Ronny fekk høre nogen gonge kor unge kåna han egentlig hadde den dagen ??? men trur ikkje heilt me kan stole på fett prosenten å sånt. Men gjer jo selvfølge en peikepinne? God søndag. Klem

  17. januar 2016
  |Reply
  • Ikke overaska over din metabolske alder Siv, bra jobba! 😉 Kan vær enig i det du skriver men tenker likevel at folk flest trenger ikke den nøyktig målt. God søndag! 🙂

   17. januar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.