Skip to content

Maksimalt oksygenopptak (VO2max)

Posted in Treningsglede

Det blir et litt sent innlegg fra meg i dag men håper dere overlever det. Det er søndag og tid for innlegg om trening. I dag er tema maksimalt oksygenopptak.
DSC_2039
Jeg tok denne testen på Jæren Sportssenter som et ledd i at jeg skal løpe maraton etter sommeren. Jeg ønsker å trene mer målrettet nå som jeg skal løpe. Det å ta VO2max test var for meg veldig inspirerende og jeg fikk bekreftelse på at jeg har all forutsetninger for å løpe et greit maraton.

Hva er VO2max?

VO2max er den største mengden oksygen som kroppen kan ta opp og utnytte i løpet av ett minutt, og måles normalt ved høyintensiv aktivitet der man blir utmattet etter 4-6 minutter.

DSC_2035
Først løp jeg og varmet godt opp, ca 30 minutter på hastighet 8,5km/t.
DSC_2040
Deretter koblet personlig trener Bente på meg utstyret som dere ser på bilde over. Jeg løp 4 minutter om gangen og Bente styrte fart og stigning. Dette gjentok jeg i 4 sett.
DSC_2042
Her ser dere Bente som følger med, har kontroll på stigning, hastighet og antall minutter. Hun var også flink til å motivere mot slutten da det begynte å røyne på.
DSC_2037
Under vil jeg legge til en skala som jeg har hentet fra polar.com. Den viser en skala ut fra kjønn og alder når det kommer til makimalt oksygenopptak.
ft_results_RGB_150dpi_sv
På denne testen scoret jeg 60,0. Ja, jeg er ganske så fornøyd 🙂

Etter testen var fullført satt vi oss ned sammen og Bente gikk gjennom testen sammen med meg. Testen kan tas av alle, enten på tredemølle eller på sykkel. Dersom du har noen mer spørsmål omkring denne testen vil jeg du skal kontakte Bente Steinsland gjennom nettsiden  JærenSportssenter.

Jeg har også som en del av «testdagen» min tatt makspuls og laktattest, dette kommer jeg tilbake til i et eget innlegg.

Ha en sprek start på uken i morgen, det er mandag og du har en hel ubrukt uke foran deg!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Catrine
  Catrine

  Kanon bra Beate med 60??

  24. januar 2016
  |Reply
  • Takk Catrine! 🙂 Klem

   25. januar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.