Skip to content

Oppskrift Traktorkjeks

Posted in Barnerom, and Kosthold

Flere som har etterspurt oppskrift på traktorkjeksene så da tenkte jeg at det passer seg som et eget innlegg. Håper du vil teste dem ut. Du trenger ikke lage traktor, lag hvilken form du har, bruk pepperkakeformer eller andre kakeformer.
DSC_2103

Oppskriften på cookiene:

– 200g smør
– 200g sukker
– 400g mel
– 1 egg
– 1 vaniljestang

Miks sukker og smør hvitt. Ha i egget på lav hastighet etterpå. Ha til slutt i mel og frøene av en hel vaniljestang. Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.
DSC_2074

Kjelve ut deigen 5 mm tykk og trykk ut ønsket former. Legg kjeksene på brett og la brettet ligge i kjøleskapet 15min før de stekes. Da holder de seg fine og flyter ikke ut. Stekes på 180g i 7-10 min.
DSC_2093
Glasur:
– 2 eggehviter
– 400g melis
– 2 ss sitronsaft

Behold noe av glasuren hvit. Resten tilsatte jeg grønn konditorfarge. Deretter delte jeg den grønne glasuren i 2 deler. Den ene delen beholdt jeg slik den er for å lage kanten rundt kjeksen. Se bilde over. Tilsett så litt vann i del nr 2 for å «fylle» kjeksen. Prøv deg litt frem med tanke på vann, men det skal ikke mye til så ta heller litt å litt. Jeg tilsatte for mye vann men løste det enkelt med å ta litt mer av den grønne glasuren som ikke var utvannet oppi.

Det beste av alt er at disse kan pyntes i forkant. Mine pyntet jeg torsdagskveld og de er like fine og gode på smak i dag. Med andre ord praktiskt men flott, det liker vi ♥ God lørdagskveld dere!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Gro
  Gro

  Gleder meg til å prøve å lage disse til 1 års dagen til William om ei stund?Stor klem

  23. januar 2016
  |Reply
  • Det får du godt til Gro 🙂 Ha en fin søndag 🙂

   24. januar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.