Skip to content

Sunne, enkle og supergode kanelboller

Posted in Kosthold

Happy lørdag! Det er helg og det er alltid kjekt å kose seg ekstra. Ingenting er vel bedre enn å kose seg med god samvittighet i tillegg. Disse bollene er laget på 20 minutter inkludert steking og du vil ikke angre. Oppskrift funnet fra bloggen bakekona.no.
DSC_2119
Det er lenge siden jeg prøvte disse for første gang. Så har jeg liksom glemt dem litt av, men i går kveld da fikk jeg akutt lyst på dem, hehe. Det går veldig fort å lage dem, de er sunne og de er veldig veldig gode!
DSC_2109
På bilde over kan du enkelt se hva du trenger. Alt får du kjøpt på matbutikker med godt utvalg, typisk Coop Mega. Oppskiften er enkel:

  • 110g Fibra Fullkornsmel
  • 90g Havremel , kan bruke lettkokte havregryn.
  • 50g sukrin gold
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30g lett margarin
  • 250g Mager Kesam

Sett stekeovnen på 225g. Bland alt det tørre først. Tilsett margarin og mager kesam. Rør på rask hastighet til det har blandet seg godt. Deigen skal være noe seig.
DSC_2110
Bruk litt fullkorsmel til å forme deigen litt mer. Kjelve den i rektangel form. Smør med smør, dryss over kanel + sukrin gold.
DSC_2113
Rull som en pølse. Kutt derretter opp i runde kanelboller. Legg på brett kledd med bakepapir.
DSC_2116
Jeg fikk et helt fullt brett av denne oppskriften. Stek dem på 225g i 7-9 minutter. NYT! Kan med fordels fryses om du har flere igjen.
DSC_2119
Ha en nydelig lørdag dere! Nå skal jeg avgårde på jobb. Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.