Skip to content

Boller, brus OG Redbull til frokost

Posted in Kosthold

Hei til dere og hei onsdag allerede! Jeg er hjemme i dag med sykt barn, vi har fått spysyken i hus! Selv er jeg uggen i magen, håper jeg slipper unna! I dag tidlig var jeg innom Kiwi for å handle Cola og salte skruer til Lykke. Jeg traff da på et annet menneske som var for å handle frokosten sin og jeg klarer ikke å la være å reflektere over valget.
Bilde-brus-og-boller
På veg ut av Kiwi møtte jeg et menneske som hadde kjøpt en pose med sjokoladeboller, 1 Cola og 1 stor boks redbull/burn. Jeg kan ikke vite men med tanke på tisdpunktet antar jeg at dette er vedkommendes frokost. La oss si da at det stemmer, det er dette vedkommnede har tenkt å spise som sin start på dagen. Hvorfor i alle dager finnes det mennesker som velger en slik start på dagen? Handler det om kunnskaper om hva som er et sunt kosthold? Handler det om penger? Handler det om trøstespising? Hva handler det om?

Jeg fikk umiddelbart lyst til å gå bort til vedkommende og spørre av nysgjerrighet men til og med jeg har mine sosiale antenner intakt så det var aldri et alternativ. Det som gjorde at jeg reagerte sterkest på denne frokosten er at vedkommende kjøper med seg den store boksen med Redbull! Det er jo ikke rart at denne personen kjenner behovet for energi, maten som nettopp ble betalt på Kiwi inneholdt hvertfall bare tom energi.

Om dere som leser lurer på om vedkommende var overvektig eller ei har liten betydning. Om personen var svært tynn eller overvektig er i denne sammenhengen uvesentlig. Kroppen trenger energi, kroppen trenger en fin sammensettning av både karbohydrater, fett og proteiner. Den trenger vitaminer, mineraler og vann. Den trenger kalsium og den trenger definitivt mindre sukker enn hva samfunnet spiser.

Det handler om at for at kroppen skal fungere i løpet av en hel dag trenger den nok næring for å holde det gående. Kroppen trenger krefter, ikke Redbull! Kroppen trenger fiber til frokost, ikke boller! Kroppen trenger melk til frokost, ikke Cola! Jeg synes egentlig det er svært trist å være vitne til et slikt kosthold og gjør at jeg undrer meg over hvorfor? Jeg har helt klart ingenting med det men må få lov å synes at det er synd.

Å forebygge livsstilssykdomer som hjerte/kar og diabetes er en nødt for å spise noe annet enn boller til frokost. For all del, jeg er ikke imot boller. På ingen måte. Boller rett fra ovnen er noe av det beste jeg kan spise. Men jeg spiser det ikke til frokost! Her i hus har vi som en regel at det skal alltid inntas normal mat før kosemat. På lørdag koste ungene seg med boller fra konditoriet på Nærbø. Da vet begge to at de først må hjem å spise en brødskive før de får spise bollen.

Nei vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget annet en at jeg reagerte på vedkommendes kosthold og synes det var trist å se. Trist å se at det ble valget for dagens frokost når det er så mye god og bra mat som kroppen trenger og heller vil ha. Hva tenker du om boller, brus og Redbull til frokost? Skyt gjerne løs om dine tanker.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.