Skip to content

Den gode samtalen

Posted in Tanker og meninger

I går kveld hadde jeg en lang telefonsamtale. Det som slår meg umiddelbart etterpå er hvor godt og ikke minst viktig det er med den gode samtalen!
cropped-image.jpeg
Jeg har alltid hatt et nært forhold til min tante. Jeg har flere tanter men det er bare en som går under navnet «tante». Mye av grunnen til vårt nære forhold har nok sammenheng med at våre personligheter er så like. Vi er opptatt av følelser, riktige verdier, være positive, gjøre andre glad og ikke minst være i kontakt med oss selv. Vi kan snakke i timevis om hva som helst, nettopp fordi vi er så enige, så like og har samme utgangspunkt i forkant av samtalen. Alltid når jeg snakker med tante snakker vi om hvordan vi har det. Ikke overfladiske ting som været, reiser, materalistiske ting o.l. Vi reflektere over hvordan vi har det innvendig og tørr å sette ord på følelsene våre, også de vonde.

Gjennom hele min oppvekst har jeg alltid hatt Tante der. Om hun ikke var tilstedet fysisk hele tiden, visste jeg alltid at hun var i nærheten. Jeg visste alltid at hun ville lytte til meg, spørre hvordan jeg hadde det og alltid bry seg om de menneskene som jeg brydde meg om. Til og med i bryllupstalen hennes til meg sa hun noe slikt som: «Til deg Frank Ove, vit at jeg alltid er glad i deg nettopp fordi jeg er så glad i Beate». Når min bestevennine mistet moren sin begynte også Tante å gråte, nettopp fordi hun har evnen til å sette seg inn i hvordan tomheten og sorgen føles. Tenk å være et så flott menneske!

Jeg er heldig som alltid kan ringe til Tante. Den gode samtalen sammen med henne er gull verdt. Det slår meg mer og mer i livet hvor viktig det er å reflektere over livet, ta vare på hverandre, leve mens vi lever. Det slår meg oftere å oftere hvor vikitg det er for meg å være god mot andre – livet er for kort til å ikke være et godt medmenneske. Takk Tante for at du alltid har vært og alltid kommer til å være der for meg. Takk Tante for at du er den du er. Takk.

Beate

Blogglistenhits

 

 

2 Comments

 1. Kjersti
  Kjersti

  Så heldig du er som har dette mennesket i livet ditt! Slike relasjoner er verdt gull:)

  3. februar 2016
  |Reply
  • Såå enig Kjersti! Ha en fin dag, klem 🙂

   4. februar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.