Skip to content

Hvordan spare tid og penger i en hektisk hverdag?

Posted in Beate Tipser

Det er nok mange smarte  tips og trisk som kan passe til overskriften min idag. Men nå tenkte jeg at tema skulle dreie seg om det vi alle må ha, nemlig mat.
DSC_2266
Mat er noe vi alle trenger. Å handle er noe som også må gjøres, varene kommer ikke av seg selv. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som elsker å handle inn matvarer. Det som funker for meg i en hektisk hverdag når det kommer til mat og innkjøp er veldig enkelt. Jeg gjør ukeshandling 1 gang per uke. Dersom du ikke har prøvt det ut eller har tenkt lenge at det burde du fått en god rutine på, kan jeg forsøke å motivere deg på veien.
DSC_2267
Før handlet jeg storhandelen hver tirsdag. Dette fungerte delvis. Problemet var at når helgen kom og vi f.eks skulle ha gjester ble det flere ganger handling nr 2 i samme uke. Jeg byttet derfor den store matvarehandlingen til senere i uken for å klare å holde meg til 1 tur på butikken hver uke. Stort sett handler jeg hver torsdag men det hender at det passer bedre å ta det på fredagen og da gjør jeg det.
DSC_2266
Fordelene er mange, la oss remse dem opp:

  • Du sparer penger! Jeg har ingen eksakt sum eller et konkret tall å gi dere. Men la oss si det slik at det er snakk om flere hundrelapper i måneden.
  • Du sparer tid: En liten tur innom butikken tar mer en 5 minutter. Det tar tid å komme seg til og fra butikken og du møter garantert på en treg kunde eller treg kassedame når du bare skal forte deg litt. Det gjør hvertfall alltid jeg!
  • Du slipper unødvendig stress: I dagens samfunn springer vi fra det ene til det andre. Å slippe å kave seg innom butikken etter arbeid for å så komme 30 minutter senere til å hente barna i barnehage er en god følelse. Alt stress vi kan forhindre er jeg veldig for.
  • Du slipper usunne fristelser: Denne er klassiker, hvertfall for meg. Etter arbeid spesielt begynner mitt hodet å bli klar for en middag. Da kan det være svært enkelt å putte litt ekstra oppi handlekurven for å si det slik.

Jeg kunne nok remset opp flere, men fordelene er flere enn det er ulemper med det. Jeg har en enklere hverdag som følge av ukeshandlingen. Dersom du ikke har en rutine for det anbefaler jeg på det sterkeste å forsøke det i en måned.

Vell, jeg får hive meg rundt. Jeg skal ut å lufte meg i kveld, gøy gøy! Vi snakkes mer i morgen dere. Ha en fin fin torsdags kveld! Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.