Skip to content

Hvordan ta gode bilder av barna?

Posted in Beate Tipser

Hei til dere! I dag tenkte jeg å dele mine tips/triks for hvordan du lettere kan ta gode bilder av barna. Håper du plukker opp noen lure tips.

image

1. Camera vs telefon:

Det er ikke tvil om at dagens telefoner tar gode bilder men jeg vil likevel påstå at de beste bildene tar du med et godt camera. Jeg har selv Nikon sitt speilreflekscamera og er super fornøyd med det. Du får bedre oppløsning, klarere bilder, du bruker en større linse og totalt sett er kvaliteten bedre synes jeg. I tillegg må det sies at når en bruker kamera tar en de bildene en skal og legger det bort. Når en bruker telefonen har en lettere for å bli distrahert av den kontra å være tilstedet i øyeblikket.

DSC_2201

2. Ha alltid batteri og camera lett tilgjengelig:

Bud nr 1 for å ta gode bilder er at camera må være oppladet. Sjekk med gjevne mellomrom at du har nok batteri og sjekk ALLTID før et selskap/stor begivenhet. Barn er ofte spontane og et øyeblikk kan være kort. Det er derfor vikitg at camera ligger lett tilgjengelig kontra nedi en skuff. Vårt camera står alltid fremme og en tar automatisk flere bilder i hverdagen.

image

3. Ta nok bilder:

Jeg tar ofte mange bilder av samme hendelse. Nettopp fordi da kan en enkelt luke ut de gode bildene å slette de som ikke ble fullt så gode. Med dagens teknologi er det enkelt og fort gjort å slette på selve camera de bildene som barna ser vekk, lukker øynene o.l. Hver gang jeg/vi er hos Lene&Helene Foto og tar bilder i ulike sammenhenger er det ikke til å unngå å legge merke til hvor uendelig mange bilder de tar. Men igjen det er blant annet derfor de får så sinnsykt mange gode bilder å velge mellom!

DSC_1576DSC_1578DSC_1577

4. Spill på lag med ungene:

Her i hus hjelper det ikke å ta bilde av ungene, spesielt ikke Lykke, når hun ikke vil. Da lytter jeg til henne og nytter sjansen de gangene hun selv ønsker det. Når ungene er i godt humør og er fornøyde er helt klart det beste utgangspunktet kontra når de er trøtte å slitne etter barnehagen.

DSC_0321

5. Ta bilder ute:

Unger stort sett liker godt å være ute. I tillegg får du stor hjelp av dagslyset til at bildene blir klare å fine. I dag ønsket ungene å sparke til barnehagen og de var stor fornøyd med det. Da nyttet jeg sjansen til å springe fort inn for å hente camera og tok 2 bilder av dem.

IMG_0908

6. Familiebilder:

Dette er jeg opptatt av å få tatt innimellom. Det er fordi jeg ønsker å være en del av bildene selv, ikke bare være fotograf. Jeg ønsker å kunne se tilbake i tid sammen med barna men at jeg også er en stor del av albummene. Ofte i høgtid/selskaper er det nesten obligatorisk å ta familiebilde av oss alle 4. Akuratt i den sammenhengen må en være smart å gjøre det på riktig tidspunkt. På nyttår f.eks. forklarte jeg ungene at jeg ønsket å ta et bilde av alle 4 før de kunne springe å leke. Dermed har de lettere for å bli med på bildene kontra at jeg skal dra de ut av en lek for å ta det bilde senere på kvelden. Det fungerer best hos oss hvertfall.

DSC_1915

7. Gjør deg morsom:

Dette funker faktisk enda for Lykke selv om hun er 5 år. Her om dagen da de hadde klippet seg satt de fint i sofaen og jeg ønsket å ta et bilde av dem. Felix måtte underholdes litt siden jeg tok tutten ut av munnen. Da gjorde jeg så enkelt triks som at jeg snudde rompen til å rikket litt på den. Det funket som bare det og skulle ikke mer til.

DSC_0549

8. Fjerne tutt og kos:

Jeg liker stemningsbilder av Felix hvor han koser seg med tutt og kos, ikke misforstå meg. Men til enkelte bilder forsøker jeg å ta den ut for å få frem det fine smilet hans. Han har et stort og flott smil og jeg synes det er synd dersom en tutt skal skjule det på hvert bilde. Jeg kan ikke bara dra ut tutten hans å forvente at han skal være fornøyd. Enten forklarer jeg at han skal få tutten tilbake etter bilde eller spør han om han kan ta den ut selv. 3. tips er å gjøre seg til morsom slik at han glemmer at han har lagt tutten på bordet eksempelvis.

DSC_0418

9. Nærbilde:

Dersom ungene sitter på en karusell: Da går jeg ofte så nærme jeg kan og evt somer litt i tillegg. Det er kjekkere å se på bilder av mine unger kontra en stor karusell der jeg må lete på bilde etter hvor mine barn er. Dette gjelder også når du skal ta bilde av noen i en sofa. Ikke vær redd for å gå nærme, kontra at du tar bilde av hele veggen og taket. Da vil personen du tar bilde av bare vise på en liten del av bilde. Poenget er vell å få mest mulig med av det du skal ta bilde av kontra få med alt rundt som ikke trengs.

DSC_1218

10. Ta vare på bildene og sikre dem:

Jeg er dårlig til å fremkalle bilder. Men jeg har dem lagret på dataen OG på en ekstern hardisk. Det må være mitt absolutt siste og viktigste råd. Ikke bare ha dem på dataen, du kan aldri vite hva som kan skje med den og det ville vært en stor sorg om mange øyeblikk skulle forsvinne helt. En ekstern hardisk er helt nødvendig for meg hvertfall!

DSC_0443

Håper du plukket opp noen tips. Jeg er ingen fotoekspert men liker godt å ta bilder og tar ofte bilder. Disse tipsene er min erfaring og funker for meg. Viktigste er nok uten tvil at vi tar bilder av barna våres slik vi har mange gode minner å se tilbake på i fremtiden. Ha en fin tirsdag. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.