Skip to content

Kloke ord fra 100 åringen

Posted in Tanker og meninger

Jeg er så heldig å få lov til å arbeide med mennesker. For en tid tilbake ble en av mine pasienter 100 år. Spørsmålet jeg stilte henne var: «Er det noe du angrer på i livet ditt?». Les under hva jeg fikk til svar.
images-1For meg var det mest nysgjerrigheten som ikke klarte å la være å spørre. Tenk å få lov til å fylle 100 år! All den livserfaringen og alle de historiene som kommer av å bli så gammel, ja det er fantastisk å få lov å høre på. Mennesker som har levd ett så langt liv kan tilføre noe til oss unge som ingen andre kan. Her snakker vi om perspektiv på livet!

Tilbake til spørsmålet mitt. Ganske direkte, på ekte Beate vis spurte jeg: «Er det noe du angrer på i livet, i tilfelle hva?»

«Jeg angrer på alle bekymringer det aldri ble noe av».

Dette er en setning som har satt seg godt i minne hos meg og noe jeg kommer til å huske i all tid. Det var så sant, så ekte, så konkret, så tydelig og så utrolig viktig. Vi hadde en fin samtale rundt dette og jeg satt igjen med en takknemelighet for at jeg fikk denne samtalen. Den hadde et så viktig budskap og jeg har forsøkt siden å ta lærdom av hennes visdomsord.

Jeg kjenner mange i mitt eget nettverk som har tendenser til å bekymre seg for mye. Selv har jeg et ganske avslappet forhold til bekymringer, noe jeg er glad for. Det har nok noe med at jeg stadig erfarer at det meste går bra og at det er ikke alt vi kan styre over her i livet.

Tilbake til dem som bekymrer seg for mye, gjerne ofte oss kvinner? Vi bekymrer oss for alt mulig, fra små ting i hverdagen til de store bekymringer i livet generelt. Det må være utrolig slitsomt å bekymre seg for alle ting, tenk så mye energi og krefter det tar? Tenk hvis, tenk om osv. Noen som kjenner seg igjen?

Så oppfordring til alle dere der ute, gjerne mest til oss kvinner, forsøk å la være å bekymre deg for alt mulig. Mest sannsynlig er det helt bortkastet energi du legger ned og det går som regel alltid godt. Ha en fin torsdags kveld videre! Vi blogges mer i morgen dere. Klem

Beate

Blogglistenhits

 

4 Comments

 1. Lisbeth
  Lisbeth

  Fantastisk svar! Den setningen skal jeg huske på!!

  12. februar 2016
  |Reply
 2. Kjersti
  Kjersti

  Kloke ord!:)

  Har du lest boken «NÅ! Grip øyeblikket, det er alt du har» av Erik B.L ? Hvis ikke annbefaler jeg denne. Kjekk bok som gir en mulighet for litt perspektivtenkning!

  P.s Den finnes i lydbokform !

  God helg

  12. februar 2016
  |Reply
  • Nei det har jeg ikke men kanskje jeg burde gjort det hørres det ut som? Genialt at den finnes i lydbokform! Takk for tips 🙂 God Helg Kjersti 🙂

   12. februar 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.