Skip to content

Foreningsmat: Pai

Posted in Kosthold

Hei onsdag og hei vår!! Jeg blir SÅ glad av dette været at energien bobler over. Jeg skal straks ut i finværet å ta meg en etterlengtet joggetur, men tenkte å dele en super god og ikke minst enkel pai med dere. Perfekt til middag eller forening.
DSC_0028

Oppskriften har jeg fått av min venn Hege og kan sterkt anbefale den videre. Det du trenger er :

  • 4 dl mel
  • 1/4 ts salt
  • 200g smør
  • 5 ss vann
  • 1/2 s eddik
  • egg til pensling

Smøret smuldret i melet. Tilsett salt, vann og eddik. Kna deigen godt og del den i to deler. La deigene hvile i kjøleskapet før kjevling.
DSC_0018
DSC_0021
Kjevle ut den ene deigen og kle paiformen med den. Til fyllet trenger du:

  • 350g jarlsberg ost
  • 1 løk
  • 300g skinke

Legg først et lag med ost. Deretter tar du på løk, skinke og ost igjen.
DSC_0022
Kjelve deretter ut den andre paideigen som du legger som et lokk over paien. Pensle med egg. Stekes i vanlig ovn på 250g i 25/30 min. Nytes med en god salat til.
DSC_0028
Denne var veldig god samtidig som det var praktisk å lage siden du kunne gjøre klar det meste på forhånd. En pai er alltid en sikker vinner i forening og denne var ny for meg! Det er ikke lenge til vi skal ha denne til middag igjen her i hus. Håper du vil prøve å lage deg, du vil ikke angre. Takk for oppskriften Hege.

Ha en nydelig onsdag. Dersom du har muligheten til å gå ut i det fine vår været: Gjør det! Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.