Skip to content

Kroppshysteri og kroppspress

Posted in Tanker og meninger

I det store blogg Norge har det vært heftige diskusjoner, videoer og innlegg angående kroppshysteri, fiksing av kroppen og dårlige forbilder. Tenkte å dele mine synspunkter.
Skjermbilde-2013-09-03-kl.-12.30.37Det har vært et hot tema om dagen og har fått blogg Norge til å koke. Det som fikk begeret til å renne over var at bloggeren Sraad la ut et innlegg om at hun skulle foreta en rumpeoperasjon. Det i etterkant at hun har vært åpen på bloggen sin om botox, restylane og silikon i en alder av 20 år om jeg ikke tar helt feil. Det var bloggeren Krisin bak bloggen StyleConnection som eksploderte i en videoblogg og poengterer at det ikke må normaliseres å legge seg under kniven for unge kvinner i dag. Om du vil se videoen finner du den her.

Dette tema har media gitt stor oppmerksomhet og de begynner å omtale toppskitet i blogg Norge som farlige forbilder. De har og ønsket å få frem sannheten om hvem som har gjort hva, som om åpenhet rundt det å endre på utseende sitt gjør at det blir mer akseptabelt. Noen har kommentert saken, andre har latt det være.

Jeg har helt klart mine tanker og meninger om dette og skal forsøke å fatte meg i korthet. Nei det er ikke normalt at unge kvinner ønsker å legge seg under kniven. Nei det er ikke normalt at en ung jente skal ønske seg restylane i bursdagsgave. Å nei, det er heller ikke rettferdig å gi toppbloggerne ansvaret for at unge jenter har slike ønsker.

Det å ha ønske om å endre på sin egen kropp kan kun stoppes ved å jobbe med innsiden. En er nødt for å hjelpe unge kvinner i dag til å ha tro på seg selv, fortelle dem at de er fine akuratt slik som de er og ikke minst hjelpe de til å akseptere at vi alle er ulike.

Hvorfor er det da slik at samfunnet ser en økning i antall plastiske inngrep? Og hvorfor er det en betydelig økning som tar botox som om det er like normalt som å gå til frisøren? Dette er spørsmål som ingen har hverken klare eller enkle svar på. Jeg vil likevel kalle det lettvindt å bare skylle på topp ti av norges bloggere.

Denne bloggeren Sraad, fikk mye krass kritikk og ikke minst råd om å oppsøke psykolog. Jeg tenker nok og at det hadde vært bedre for henne å forsøke og fikse på innsiden for så å akseptere utsiden. Likevel må vi være voksne nok til å respektere at hun ønsker å leve sitt liv som hun gjør, det vi kan gjøre er å la være å klikke inn på siden hennes. Punktum.

Over til Barbie bildet. Jeg er en av de som ble svært glad da de skulle lansere en mer normalvektig dukke. Den er lavere, bredere over hoftene/skuldrene og har et mer sannsynlig hoftemål enn den utgaven som har vært i alle år. Likevel gikk jeg ikke bananas å kastet alle barbiedukkene her i hus for å så erstatte dem med denne nye utgaven. Jeg har vokset opp med den dukken som har vært i alle år uten å ønske å se ut som den. Jeg tror desverre ikke løsningen er så enkel som å bytte ut barbiedukken til dagens unge piker.

Nei det bør ikke være normalt at unge kvinner ønsker å bruke sine konfirmasjonspenger til silikon i brystene. Det bør ikke være normalt at en 20 år gammel ung kvinne tar botox for å se yngre ut. Vi har alle et ansvar til å bidra slik at denne utviklingen ikke fortsetter i gal retning. Vi er nødt for å være gode rollemodeller for de som vokser opp idag. Fortelle dem at de er gode akuratt slik som de er. Fortelle dem på en helt vanlig tirsdag at smilet deres gjør at de stråler. Fortelle dem at vi alle er forskjellige, noe har lyst hår og andre har mørk hår med krøller. Fortelle at noen er født med fregner, andre ikke. Fortelle dem at de er fine akuratt som de er.

Finn lykken i det du har, ikke i det du ikke har. Slik er det med alt. Livet. Kjærligheten. Kroppen.

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.