Skip to content

10 smarte matvaner i hverdagen

Posted in Kosthold

Hei og god onsdag! I dag hadde jeg veldig lyst til å dele noen av mine favoritter innen et sunt kosthold. Disse 10 ulike matvarene bruker jeg så å si daglig! Håper du liker det.
IMG_0717
Jeg er opptatt av å ha et sunt kosthold fordi det gir meg mye energi og overskudd. I tillegg ønsker jeg å ha en god helse gjennom et langt liv og ønsker derfor å tilføre kroppen min riktig mat i hverdagen. Jeg er for at det må være en fin balanse og har ingen problemer med å kose meg med usunn mat innimellom. Når det kommer til mat for meg må det smake godt. Et eksempel på det er Cottege Cheese, det smaker helt forferdelig alene og da spiser jeg det ikke alene samme hvor sunt det er. Mat skal være godt og noe du koser deg med i mine øyner. Under viser jeg deg 10 av mine daglige «må ha».

1. Vann
IMG_0718

Vann drikker jeg gjennom hele dagen. Jeg drikker flere liter vann til dagen, og det kommer av den enkle grunn at jeg drikker stort sett ingenting annet. Kaffe/te drikker jeg ikke av den enkle grunn at jeg liker det ikke. Juice drikker jeg ikke fordi det skader tennene mye og har ofte høyt innhold av sukker. Melk foretrekker jeg ikke å drikke alene, vet ikke hva det kommer helt av. Så vann er det jeg stort sett drikker hele dagen. Et godt tips er å ha drikkeflaske med på arbeid, du drikker automatisk mer da.

2. Havregryn
IMG_0719

Havregryn går det mye av her i huset. Jeg og Felix spiser det daglig enten til frokost med yoghurt eller som havregrøt til kveldsmat. Havregryn bruker jeg også i mine grove frokostbrød, vafler og mye mer.

3. Egg
IMG_0728

Vi er heldige å får egg så ofte vi trenger av min kjære mor. Vi bruker mye egg, spesielt om Lykke bestemmer middagen, da blir det grove pannekaker. Ellers bruker jeg egg i mine grove frokostbrød, vafler og i omelett. Søk gjerne i kategori kosthold dersom du er på jakt etter oppskriften.

4. Yoghurt
IMG_0720

Jeg hadde lenge Gresk Yoghurt som favoritt men Tine sin «Fyldig» har tatt 1.plassen. Denne er himmelsk på smak og jeg spiser den hver dag til frokost. Det sparer meg for mye tid og jeg gleder meg til frokost hver morgen! Jeg varierer mellom havregryn, nøtter eller granola til yoghurten.

5. Smøremyk
IMG_0725

Berit Nordstrand sitt smør er en ny vinner hos meg. Dette er et veldig godt smør som ikke er tilsatt farge eller kunstige tilsetningsstoffer og det er helt fritt for herdet fett. Dersom du ikke har prøvd det kan jeg varmt anbefale det!

6. Avokado
IMG_0726

Jeg spiser mye avokado. Enten bruker jeg det som smør på brødskiva, i smoothie eller bare som snacks. Litt salt å pepper på en avokado, det er så godt. Ellers er det veldig godt i salater også!

7. Cottege Cheese
IMG_0721

Dette må jeg ha i hus da det er en av få ingredienser i mine grove frokostbrød. Jeg lover, de smaker ikke CC i det hele tatt. Dersom du enda ikke har prøvd å lage de frokostbrødene håper jeg du snart vil gjøre det, du vil ikke angre! Søk dem gjerne opp i søkefeltet mitt eller finn dem under kategorien kosthold.

8. Banan
IMG_0723

Banan er noe vi må ha i hus. Foruten om Lykke er vi andre 3 glad i banan. Før eller etter trening. Som et mellommåltid eller i en smoothie. Dersom du syns bananen din begynner å bli brun, ikke kast den. Skjær den opp i noen biter å frys den. Perfekt til neste gang du skal lage smoothie. Jeg bruker også banan som eneste søtning når jeg lager grove vafler.

9. Granola
IMG_0727

Jeg har laget selv og jeg har kjøpt ulike typer. Min absolutte favoritt er denne fra Berit Nordstrand. Den er knasende, mettende, god på smak og rik på fiber. Anbefales!

10. Mandler
IMG_0722

Mandler er noe som jeg alltid har gått å spist på. Da jeg var liten jente husker jeg hvor spennende det var å gå i mormor sin matbod for å knaske på mandler. Mormor sa alltid det at en neve med mandler daglig ville være bra for helsen. Mandler smaker veldig godt og jeg knasker lett på det flere ganger om dagen.


Håper du plukket opp noen tips. Legg gjerne igjen en kommentar dersom du har noen matfavoritter du bare må ha i løpet av dagen. Så gøy å dele med hverandre. Ønsker dere alle en fin onsdag, jeg må komme meg avgårde. Jeg skal møte min kjære Bente til lunsj på Bryne, kvalitetstid! Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.