Skip to content

Å være gift med en handballfyr

Posted in Tanker og meninger

Handball er noe som preger hverdagen vår i stor grad. Det har alltid gjort det og kommer alltid til å gjøre det i fremtiden også. Jeg får noen spørsmål inni mellom som går på hvordan jeg takler å bo sammen med en handballfyr. Jeg skal forsøke å svare på det gjennom dette innlegget.
nærbø nett1
Før jeg møtte Franki ante jeg ikke at han drev med handball. Jeg visste ikke hvem eller hva A-laget til Nærbø bestod av. Jeg ante ikke at han hadde et handballtalent. Franki ble svært fornærmet over dette men det brydde jeg meg ikke om. Da jeg ble en del av dette handballeventyret som lever på Nærbø ble jeg raskt engasjert. Jeg forsøkte å få med meg alle hjemmekampene og begynte å lese Jærbladet hvor Franki ofte var avbildet. Det tok meg ikke lang tid for å se at dette betydde alt for han og var en stor del av hans liv.

Jeg har vært med Franki på mye gjennom handballen. Det har vært enormt mye glede for det meste. Det har vært opprykk til eliteserien, det må være noe av det største! Det har vært utrolig mange kjekke handballturer, Tønsberg må være den turen jeg husker aller best! Gjennom hele forholdet vårt har handball vært en stor del av oss. Vi er vant til at han reiser bort i helgene for å spille kamper og vi er vant til at trening er en stor del av hverdagen.

Det samholdet, de vennskapene, de minnene og de øyeblikkene som Franki har gjennom handballen er helt utrolig! Det har vært livet hans siden han var 5 år og det er derfor ikke vanskelig å sette seg inn i hvordan det må føles når handballdrømmen tar slutt. Jeg var med Franki under hans kneoperasjon. Jeg var der da han fikk den tøffe beskjeden om at han måtte legge opp fordi kneet hans ikke er i stand til å tåle mer handball. Det var veldig sterkt og tøft å være vitne til.

Å få lov leve handballdrømmen gjennom trenerrollen ble neste steg. Det var stor forandring på mannen min fra å ikke drive med handball til å bli trener. Jeg fikk Franki tilbake. En glad, positiv og engasjert mann. Kroppsspråket var enkelt å lese, han fikk drive med det han elsker, nemlig handball.

Franki er mye borte i forbindelse med handballen og i perioder når det står på som mest kan jeg kjenne på at det kan være en liten stressfaktor. Dette har stor sammenheng med at jeg er sykepleier å arbeider 3. hver helg. Jeg har da et valg. Jeg kan velge å være negativ å tenke at han er mye borte, eller jeg kan være positiv å tenke at dette får vi til sammen. Jeg velger det siste nettopp fordi det betyr så mye for han.
frankweb
«Går du aldri lei av at Franki er mye borte på grunn av handballen?» er spørsmål som jeg kan få. Nei helt ærlig så gjør jeg ikke det. Jeg er så heldig som har en engasjert, glad og fornøyd mann og hva ville jeg fått dersom han ikke drev med handball? Jo mest sannsynlig en sur, bitter og misfornøyd mann. Så lenge han har lyst og er motivert til å drive med handball skal jeg støtte han så godt jeg kan.

«Men du Beate kan jo bare si at nå er det nok?» har jeg også fått hørt. At jeg skal sette foten ned å si at nå kan ikke Franki være trener lenger fordi det tar for mye tid. Jeg pleier da å sammenlikne det med mitt eget liv. Jeg brenner for trening selv og elsker min jobb som treningsinstruktør. Det hadde aldri fallt noen av oss naturlig å «nekte» den andre å drive med noe vi elsker å drive med. Vi forsøker å gjøre det beste utav situasjonen for at begge to skal ha det bra. Gi å ta er det et ordtak som heter, tror vi er flinke til å leve etter det.

Jeg elsker min mann og det er derfor helt naturlig for meg å glede meg sammen med han for det han brenner for. Jeg er stolt over han og det han oppnår som handballtrener. Jeg er ikke flink nok til å skryte over han i hverdagen men jeg tror innerst inne at han vet det likevel. Nærbø IL er et fantastisk idrettslag som vi er stolte av å være en del av. Heldige Nærbø som har deg Franki til handballtrener. Heia Nærbø!
frank-ovenett

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.