Skip to content

Hårreisende behandling av de eldre

Posted in Tanker og meninger

Jeg sitter fortsatt her hjemme å måper. Tenk at noen kan være så grusomme mot de eldre. Jeg har ikke ord..
307769_eldre_kvinne_og_sykepleier_None
Jeg har nettopp sett nyhetene ikveld hvor det kommer frem at opptil 10 eldre mennesker har blitt ranet i sitt eget hjem av en kvinne som har utgitt seg for å være fra kommunen. Den eldre damen som lot seg intervjue hadde mottatt en telefon av en såkalt «Larsen» som tilbudte seg å komme hjem til henne for å se til henne. Den eldre kvinnen åpnet hjemmet sitt og fikk inntrykk av at «Larsen» var fra kommunen ved at hun brukte blå plastsko over skoene blant annet. «Larsen» hadde vasket den eldre kvinnens arm og bedt henne om å vente på badet slik at armen kunne lufttørke. Det var i dette tidsrommet at «Larsen» gikk ut på soverommet for å stjele gullsmykker og gullarmbånd.

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne! Jeg er ikke i stand til å sette meg inn i hvordan det er mulig å være så kald, utspekulert, kynisk og ond? Stjele fra de eldre er en ting, det er uakseptabelt uansett. Men denne fremgangsmåten som er blitt brukt i dette tilfellet gjorde at begeret rant over for min del.

Som helsepersonell selv får dette meg til å frese! De eldre skal kunne være trygge, være sikre på at de skal kunne stole på helsepersonell. At noen utgir seg for å være et helsepersonell som et ledd i et ran er ikke annet en hjerteskjærende!

Polititet uttalte seg i denne saken og hadde foreløpig ingen mistenkte. En annen politi kunne bekrefte at denne måten å stjele fra de eldre var meldt i fra andre steder i landet også. Det jeg undrer meg på er hvordan disse svindlerne finner sine offer.

Jeg har fortsatt ikke ord og kjenner at jeg blir så provosert. Jeg blir så lei meg at dette skjer. Jeg blir så oppgitt av at noen påfører denne smerten til eldre mennesker. Håper virkelig at politiet klarer å løse denne saken å sørge for at ingen flere eldre må gå gjennom dette. Ingen eldre burde være redde for å åpne døren til noen som identifiserer som helsepersonell fra kommunen!

(Bilde fra forskning.no)

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.