Skip to content

Hva er det trening gir meg?

Posted in Treningsglede

Hva motiverer og driver meg til å trene? Hvorfor er trening så viktig for meg? Hva er det trening gir meg? Det skal jeg forsøke å sette ord på i dagens innlegg.
_90A5939
Bilde: Lene&HeleneFoto. Klær og sko kjøpt på GSport Klepp. 

Trening har lenge vært en stor del av livet mitt. Jeg har siden jeg var ungdom vært opptatt av å være aktiv. Etter at jeg sluttet med handball som 15 åring fant jeg gleden av å trene nede på Jæren Sportssenter. Som 18 åring ble jeg instruktør i Bodypump og deretter også i Bodystep. Interessen for trening har lenge vært stor og det ble derfor naturlig å bli instruktør også i spinning og slynge for noen år siden. Trening er med andre ord en stor del av min hverdag både som livsstil men også som en jobb. En av de beste jobbene vil jeg si!

Men hva er det som egentlig driver meg? Må jeg trene 5 dager hver uke? Trener jeg for å forbrenne kcal? Blir jeg sur dersom jeg ikke får trene en dag? Føler jeg at jeg «må» på trening eller gjør jeg det fordi jeg har lyst?
_90A5822

For meg er trening noe jeg ikke klarer meg uten fordi det gir meg så mye! Trening er noe som jeg prioriterer fordi både kroppen min og sinnet mitt blir fornøyd etterpå. Jeg får overskudd, energi og blir strålende glad. Jeg kjenner hvor godt kroppen får det etter en treningsøkt, hvor godt et måltid smaker etter en økt og hvor mye bedre jeg er som person.

Jeg skal med hånden på hjerte si at jeg ikke stresser med trening. Jeg teller heller ikke kacl eller løper for å forbrenne. Dersom en uke blir fylt med syke barn eller andre uforusette ting som skjer blir jeg ikke stresset over å gå glipp av en eller flere treningsøkter. Det fører bare til at jeg setter enda mer pris på neste treningsøkt jeg får.
_90A5811

Jeg får ofte spørsmål fra venner og bekjendte som lurer på hva jeg er laget av. Mennesker rundt meg kan påpeke at jeg stadig har overskudd, energi og finner rom for mye i løpet av en dag. Jeg tror ikke det er så enkelt å si at trening er årsaken til at jeg har så mye energi til overs som jeg har, men det gjør virkelig sitt kan jeg love dere. De dagene jeg føler meg trett, stresset eller sliten er det så avgjørende for meg å komme meg ut i frisk luft eller ned på trening. Alt er mye bedre etter en treningsøkt.

Er det alltid enkelt å komme seg ut på trening? Ja faktisk! Er alle mine økter knall bra og etter planen? På ingen måter. Og det er helt greit. Det viktigste for meg er uten tvil den følelsen ETTER en treningsøkt som driver meg. Følelsen etter en løpetur, etter en god styrkeøkt, etter en lang søndagstur i fjellet eller en sykkeltur til jobb, felles for dem alle er at følelsen etterpå er unik.
_90A5740

Trening for meg er også min tid. Beate tid. Mellom rollene som mamma, kone, datter, søster, sykepleier, instruktør, vennine, svigerdatter, svigerinne og husmor må jeg ha Beate tid. Å koble ut i en hektisk hverdag med musikk på ørene og bare løpe ute i frisk luft, det er hva trening er for meg. Etter løpeturen kommer jeg frisk og opplagt hjem igjen og har fylt opp mine lager som trengs. Da kan jeg være en enda bedre mamma, kone, datter, søster, sykepleier, instruktør, vennine, svigerdatter, svigerinne og husmor.

Hva er det trening betyr for deg? Blir veldig glad dersom du legger igjen en kommentar under og forteller meg det. Ønsker dere alle fine lesere en aktiv uke i den som kommer. Make it a good one!

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Nina
  Nina

  Jeg må nesten aldri motivere meg til å trene. Jeg ser på det som en av dagens gjøremål, og vet at jeg aldri har angret på en økt. Men jeg er overbevist om at det er nettopp fordi det er en vane, en rutine, som gjør at det ikke er vanskelig å «gå på trening», for det skal ikke mer en en uke uten trening før jeg også kjenner litt på at jeg trenger en bitte liten puff. Derfor holder jeg det heller bare gående 🙂
  PS: kjende stivheden kom sigandes i går kveld 🙂

  10. april 2016
  |Reply
  • Takk for kommentaren din Nina 🙂 Er så enig med deg, det handler om å gjøre det om til en livsstil, en vane som du sier. La det ble like selvfølgelig som det er å vaske klær 🙂 Kjenner også at jeg er stiv og øm etter gårsdagens bodypump, kjekt du var på timen Nina. Ha en fin uke i den som kommer, klem 🙂

   10. april 2016
   |Reply
 2. Siv
  Siv

  Trening gjør meg glad! Det er fri sone fra alt annet. Hode blir tømt for alle tanker. Det er kun meg musikken og vektene.

  Trening betyr en friske glade og funksjonelle kropp som takler de utfordringene som livet gir. Enkelt og greit. Så er det jo gøy og en felles lidenskap jeg deler med Ronny.

  Klem 🙂

  12. april 2016
  |Reply
  • Takk for kommentar Siv! Er så enig med deg 🙂

   12. april 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.