Skip to content

Silikonbryster, oversminket og lite smart?

Posted in Tanker og meninger

Jeg hadde nylig en veldig kjekk, intressant og undrende samtale med en flott dame jeg ikke hadde truffet før. Jeg traff henne i festlig lag kort tid tilbake og hilste høflig på henne. Lite visste jeg da at hun på forhånd hadde dømt meg, og det ikke til det positive!
cropped-image.jpeg
Det var kvinnen som tok intiativ til det som ble en lang og hyggelig samtale. Hun la seg flat da hun fortalte meg om at hun på forhånd hadde dømt meg. Hun kunne fortelle at hun trodde jeg var en oversminket dame med store silikon pupper som hadde lite mellom ørene. Hun hadde hørt mye om denne her Beate og dannet seg dette bilde. Hvorfor det bilde var slik kunne hun ikke forklare.

Hun prøvte å sette ord på det. Hun forklarte meg at min mann Franki var en særdeles populær mann tidligere som kunne velge damer fra øverste hylle. Siden han valgte å bli sammen med meg, få barn med meg og gifte seg med meg var jeg nødt for å være et eller annet som var vanskelig å sette ord på. Hvorfor Franki skulle valgt en blondine med store silikonpupper, oversminket og som i tillegg var lite smart visste hun ikke selv.

Hun hadde hørt at det var mye snakk om bryllupet vårt, at ting rett og slett var for perfekt. Hun hadde også hørt at denne «Beate Lode» hadde startet å blogge og hadde tenkt sitt om det. Det hele var en veldig intressant samtale for meg. Hvordan kan det ha seg at denne kvinnen som aldri hadde møtt meg hadde dannet seg et bilde av meg som hverken stemte eller var positivt på noe vis?

Det skulle vise seg at hun tok helt feil. Hun sa med egne ord hvor flau hun var over å kunne ta så grådig feil og at hun følte seg veldig dum som lot seg selv være så dømmende. At hun i en alder av 30+ kunne være så dømmende mot et annet menneske uten å ha møtt vedkommende. Hun opplevde meg som hyggelig, jordnær og som et fint medmenneske sa hun. Hun opplevde meg som en helt normal dame som hverken hadde silikonbryster, var oversminket eller var «blond» i hodet som hun sa.

Jeg takket henne for ærligheten og synes det var en veldig fin samtale. Jeg fikk stor respekt for henne som var så ærlig og åpen med meg om sin dømmende opptreden. Dette er en samtale som jeg kommer til å huske veldig lenge. Det er også en samtale som gjør at jeg begynner å undre meg og spørre spørsmål til hvorfor er det slik? Hvorfor er vi mennesker dømmende i negativ retning kontra i positiv? Hvorfor tenkte hun slik om meg? Hvorfor tenkte hun ikke: «Så kjekt at Franki har funnet seg en dame, hun er sikkert ei kjekk dame».

Hverken jeg eller denne hyggelige damen klarte å sette noen klare svar på hvorfor det ble slik i denne sammenhengen. Men det bør likevel ikke være slikt! La oss alle ta et ansvar for at andre ikke dømmer mennesker før de har møtt dem. La oss ikke dømme utfra det vi ser uten å kjenne til innsiden. La oss være rause. La oss være medmennesker som sier hei og hilser. La oss være snille med hverandre. Takk for at du leste.

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Aslaug
  Aslaug

  Forhåndsdøming e FARLIGT..Godt at denne damå fekk sitt et aent bilde av deg Beate..☺

  4. april 2016
  |Reply
  • Ja det er farlig og dumt det skal være slik. Ha en fin mandag gode Aslaug 🙂 Klem

   4. april 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.