Skip to content

Hvorfor får han high fives for å passe på egne barn?

Posted in Tanker og meninger

Selv om det stort fokus på likestilling i vårt samfunn, henger vi etter på et område: det er enda mest naturlig for folk flest at mamma skal være hjemme med barna.
DSC_1266
Jeg opplever flere ganger hvordan vårt liv får reaksjoner fra enkelte mennesker. Spesielt nå nylig hvor jeg har vært bortreist to ganger på kort tid. Jeg var nylig i Spania i jobbsammenheng og deretter i Oslo på besøk hos en av mine bestevenniner. I forkant før avreise skal jeg innrømme at jeg kunne bli litt paff av et spørsmål som jeg fikk av 2 ulike personer: «Hvem skal passe barna?». For meg er det et veldig rart spørsmål, et spørsmål som hadde vært natulig å spørre dersom jeg var alenemamma. Jeg er gift og mine barn har en far. Det er da vell det mest naturlige i denne verden at barna er sammen med sin pappa da jeg er bortreist.

Da jeg var i Oslo nylig hadde jeg en kort samtale med en hyggelig kar som jeg traff ute på byen. Han var selv gift og hadde nylig blitt far. Vi ble sittende på samme bord og det ble derfor naturlig å slå av en prat. Han reagerte på at jeg som småbarnsmamma tok meg en hel helg borte fra hjem og barn. Da jeg spurte han rett ut hvorfor det var rart hadde han egentlig ingen klare svar. Jeg forklarte han hvor viktig det var for meg å prioritere slike «husmorsferier» inni mellom. Jeg forklarte han at etter en slik helg kom jeg hjem strålende fornøyd og var muligens en enda bedre mamma og enda bedre kone nettopp fordi jeg hadde fått være kun meg for en kort periode. Han synes det hele var en intressant samtale og jeg tror han ser anderledes på begrepet «husmorferie» i dag.
DSC_1957
Etter Oslo besøket mitt kom det en kommentar om at min mann virkelig står på og må være helt fantastisk siden han har hatt ungene helt alene som følge av at jeg har reist nylig. At Franki er en fantastisk pappa og flink hjemme er jeg helt enig i! Men at han skal få så mye skryt og high fives for å ta seg av sine egne barn skjønner jeg rett å slett ikke.

Da Franki ellers gjennom året reiser mye i handball sammenheng er det da ingen som gir meg high fives og bøttevis av skryt for å ta meg av barna alene mens han er borte. Hvorfor er det egentlig slik? Jeg mener vi har kommet lenger i dagens samfunn. Menn er flinkere til å bidra hjemme da flere damer er ute i arbeid på lik linje som mannen. Og heldigvis for det!

Hvorfor det er mindre spørsmåltegn ved at mannen i forholdet reiser på konsert til Oslo en helg enn det er at damen gjør det forstår jeg ikke. For meg handler dette om å gi å ta. Det er nødt for å gå begge veier. Det er nødt for å være rom for meg, deg og oss i et ekteskap.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.