Skip to content

Løpeprogrammet jeg følger

Posted in Treningsglede

Det er allerede søndag igjen, tiden går fort. I dag tenkte jeg å dele løpeprogrammet som jeg følger, mulig noen andre også blir motivert til å løpe?
_90A5811
For de av dere som ikke har fått det med seg så skal jeg debutere i halvmaraton i aug. Jeg skal løpe i Stavanger og gleder meg veldig til det. Jeg har som mål å gjøre et bra løp, jeg gidder liksom ikke å delta på noe uten å gjøre det helhjertet. For 2 uker siden ble jeg motivert til å finne et løpeprogram som jeg kan følge. Inne på nettsiden runnersworld.no fant jeg akuratt det jeg ønsket meg. Jeg følger nå et 9 ukers løpeprogram som skal gjøre meg klar for et halvmaraton.
image
Kilde: runnersworld.no
Programmet ser dere over. Etter å ha løpt 2 uker med dette programmet kan jeg si følgende: det er svært motiverende og jeg føler at jeg jobber målrettet i stedet for litt tilfeldig. Før kunne jeg trene tilfeldig alt etter hva jeg hadde lyst til. Det var litt variert hvor mange løpeøkter jeg fikk i løpet av en uke før. Nå er jeg mer fokusert og løper 4 ganger og trener styrke 1 gang per uke. Å for å si det slikt, jeg hadde da aldri løpt sist søndag dersom det ikke var for dette programmet! Med andre ord det er svært motiverende!! Jeg følger programmet slavisk men ikke dagene. De tilpasser jeg slik som passer meg og vårt liv. Stort sett løper jeg mandag, onsdag, fredag og søndag da det passer best. Som dere ser skal jeg løpe et 5 km RACE denne uken, legg gjerne igjen en kommentar dersom du vil bli med. Da tenker jeg å løpe rundt ringveien så fort jeg kan. Fordelen med det er jo selvsagt at en holder motivasjonen oppe for å trene seg til en bedre tid. Nei, jeg kan varmt anbefale de av dere som løper å følge et løpeprogram. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har startet før.

Min kommende uke ser slik ut:

Mandag: RL 3 km, IT 2 x 2 min, RL 3 km.

Tirsdag: 30 min slynge + 30 min bodypump

Onsdag: RL 6 km (inkludert IT 4 x 1 min) + 6 FØ

Fredag: 5 km RACE rundt ringveien. 

Søndag: RL 18 km 

Håper dere har hatt en fin helg og er klar for en ny sprek uke i morgen. Sånn på tampen må jeg få gratulere Nærbø sitt herrelag med opprykk til 1. divisjon, veldig imponerende selv om mannen i hus ikke var overrasket. Vel fortjent etter så mye hardt arbeid de har lagt ned det siste året. Vel, jeg får runde av her, ha en fortsatt fin søndagskveld. Titt gjerne innom bloggen min i morgen, da blir jeg glad!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.