Skip to content

Enkle tapas retter

Posted in Kosthold

Etter gårsdagens innlegg om bursdagsfeiring og matbord fikk jeg spørsmål om å dele noen av oppskriftene. Det er klart jeg kan, her kommer noen av dem hvertfall.IMG_1610

Hadde jeg tenkt meg bedre om så hadde jeg tatt mer bilder undervegs og i ettertid av hver enkelt rett men nå gjorde jeg ikke det i denne omgang. Dere får derfor nøye dere med slike «bord» bilder som dette, håper det går greit. Når jeg lager tapas i en slik anledning som dette er jeg flink til å holde det veldig enkelt. Til mandagens måltid lagte jeg følgende:

 • Pasta/kylling salat
 • Skinke pai
 • Lefseruller
 • Foccacia brød
 • Kyllingklubber
 • Rød pesto, guacamole, aioli
 • Nachos chips

Kylling klubbene kjøpte jeg ferdig stekte for å spare tid. Rød pesto kjøpte jeg ferdig på Kjøkkenet på Bryne. Ellers er Aioli kjøpt ferdig og guacamolen lagte jeg ut fra ferdig pose som de selger. Derfor deler jeg i dag oppskriften på Skinkepai og lefseruller. Foccacia brødet kan jeg dele ved en annen anledning dersom det er intresse for det? Pastasalaten har jeg delt før, den finner du enten ved å bruke søkefeltet eller å kikke i kategorien kosthold.
IMG_1613

LEFSERULLER:
Du trenger:
Grove tortilla lefser
Grønn Pesto
Purreløk
Ruccula Salat
Kylling pålegg

Slik gjør du:
Smør lefsene med pesto, strø over ruccula og purreløk. Legg på 2-3 pålegg skiver og rull sammen til en pølse. Klem gjerne litt på rullene og legg dem i kjøleskapet til rett før servering. Kutt dem opp i små biter og sett dem på høykant. Skjær bort endestykkende.

Tips:
Bruk billig eldorado grønn pesto fra Kiwi, den er best!
Bruk gjerne Kylling pålegg med krydder på for ekstra smak.
Liker du ikke kylling pålegg eller ønsker variasjon bruk gjerne spekeskinke.
IMG_1610

SKINKE PAI:

 Du trenger:
4 dl hvetemel
1/4 ts salt
200 g smør
5 ss vann
1/2 ts eddik
350 g jarlsberg
1 løk
300 g skinke
Egg til pensling

Slik gjør du:
Smuldre smør i melet. Tilsett salt, vann og eddik. Kna til deig og del deigen i 2 like store deler. La den hvile i kjøleskap før kjevling.
Kle paiformen med deig, ha i ost – skinke – løk – ost og til slutt rull ut lokk av den andre deigen og legg over. Pensle med egg og stekes på 250 grader i vanlig ovn ca 25 – 30 min.

TIps: Lag gjerne klar alt du trenger å sett det hele i kjøleskapet til rett før gjestene kommer. I og med at denne paien har det lokket føler jeg at den kan stå lenge på kjøkken benken uten å bli kald.

Håper du fikk noen ideer og prøver deg frem. Husk at tapas kan være alt, der er det ingen klarer regler spør du meg! Spør gjerne om du lurer på noe.

Ha en super torsdagskveld!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Mari
  Mari

  MMM,hørtes godt ut. Alltid greit med litt nye tips i matveien, skal prøves?? kjekt at du deler?

  2. juni 2016
  |Reply
  • Jilt å dele også Mari 🙂 Ha en fin mandag 🙂

   6. juni 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.