Skip to content

Catslide : Skil deg sterk!

Posted in Treningsglede

Hei og god søndag! I dag er det Catslide som er i fokus her på bloggen, perfekt for ferietrening. Under viser jeg hvordan en kan trene hele kroppen på 20 minutter!
IMG_2299
Jeg har i samarbeid med Personlig Trener Ruby Grete lagt et kjekt innlegg til dere i dag som jeg håper dere kan ha gleden av nå som vi går mot ferie! Ruby har satt sammen alle øvelsene og gitt forslag til hvordan en kan kjøre denne økten på 20 minutter inkludret pauser! Here we go:

Slik gjør du: Kjør 2 øvelser sammen hvor du kjører 20 sekunder på hver øvelse. En skal ha 10 sekunder pause mellom øvelsene. Alle øvelsene som vises under skal gjøres 4 ganger hver. Jeg kommer til å kalle øvelser for A1 + A2  –  B1 + B2  –  C1 + C2  –   D1 + D2.
Enkelt forklart skal en da gjøre A1 i 20 sekunder, 10 sekunder pause, kjøre A2 i 20 sekunder for så å gjenta dette 8 ganger (4 ganger på hver øvelse). Å kjøre øvelsene på denne måten kalles Tabata. Ruby Grete anbefalte også å laste ned en app som heter Tabata timer som enkelt teller ned tiden og fører deg gjennom denne økten!

 1. A1: Mountain Climber: trener mage, fremside lår og skuldre.
  IMG_2293
  IMG_2294
  A2: Leg Curl: trener bakside lår, sete, legger og korsrygg.
  IMG_2297
  IMG_2299
 2. B1: Utfall bak: trener fremside lår og setet.
  IMG_2300
  IMG_2302
  B2: Mage crunch: trener mage og skuldre.
  IMG_2303
  IMG_2304
  IMG_2305
 3. C1: Utfall sider: trener lår, spesielt innsiden.
  IMG_2306
  IMG_2308
  C2: Planke vandring: trener mage og skuldre.
  IMG_2309
  IMG_2310
 4. D1: Flies: trener bryst og triceps.
  IMG_2315
  IMG_2316
  D2: Superman: trener mage, skuldre og triceps.
  IMG_2320
  IMG_2318
  IMG_2319

Kjapp prat med Ruby Grete:

Hva er Catslide?
Det er to sklimatter som brukes til trening. En gjør øvelsene mens en sklir. En trener balanse og koordinasjon og kobler derfor automatisk på kjernemusklaturen mer enn når en står på en fast plattform.

Kan alle trene Catslide? 
Ja helt klart kan alle trene dette. Jeg vil nesten påstå at alle bør trene denne type trening siden balansen vår svekkes med alderen og er viktig å vedlikeholde. Catslide kan enkelt tilpasses hver enkelt utfra det nivået som trengs. Obs dersom en sliter med balansen bør en være forsiktig slik at dette ikke går utover teknikken.

Hvor får man kjøpt Catslides?
Selve catslides mattene kan kjøpes på ulike nettbutikker. Det som er så fint med denne treningsformen er at du kan fint bruke noe du har hjemme så lenge det bare sklir. Ullsokker, grytekluter o.l kan fint brukes hjemme. Med andre ord er dette en helt gratis treningsform som kan gjøres hvor som helst.

Greit å vite om denne treningsformen: 
En bruker egen kroppsvekt som egen motstand. En kan enkelt regulere motstand ved å ta større eller mindre bevegelser og regulere tempo. Alle øvelser kobler godt på kjernemuskulatur som er dype rygg og mage muskler.

Hva er ditt beste treningstips nå som vi går mot ferie? 
Uten tvil at en ikke tar helt ferie fra treningen da det kan være svært tungt å komme igang igjen. Helt lov å ikke trene like mye som en gjør til vanlig men prøv å tren 1-2 ganger i løpet av uken under ferie. Kan være en økt slik som dette, det vil ta deg 20 minutter. Et annet godt tips må være å ta treningen fra morgenen av dersom det lar seg gjøre.

Håper virkelig noen av dere kommer til å prøve dette, la meg gjerne vite hvordan du syns det gikk. Jeg gleder meg til å gjennomføre denne økten på ferie! Dersom dere lurer på noe håper jeg dere ikke er redde for å legge igjen en kommentar. Jeg vil svare på det jeg kan svare på og evt viderformidle deres spørsmål til Ruby Grete. I tillegg ønsker jeg å legge til at dersom du er usikker på hvordan en øvelse utføres rent teknisk bør du få veiledning fra f.eks en personlig trener slik at du gjør treningen riktig.

Ha en sprek søndag og en aktiv uke i den som kommer.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.