Skip to content

DIY: Blomsterkrans

Posted in DIY

Hei onsdag og lille lørdag! Tenkte det kunne passe godt med innlegg om hvordan dere enkelt kan lage blomsterkrans til hodet. Her kommer hvertfall steg for steg.
IMG_2147
Det er sommer og det er flere anledninger til at en kan bruke en blomsterkrans. Bryllup, barnedåp, sommerfest, konsert eller en annen anledning.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: Ca 50-60 minutter.
Du trenger: Blomster, en god saks eller en tang. En tykk stål/alliminium tråd og en tynn.
IMG_2136
Lag den tykke stål/alliminium tråden litt større en omkretsen på hodet ditt. Lag en løkke som vist på bilde over i den ene enden. Her skal du feste kransen når den er ferdig.
IMG_2137
Klipp deretter opp den tynne ståltråden i små lengder, ca 10 cm. Klipp også dine blomster i små buketter slik som vist på bilde over.
IMG_2138
Jeg tok blomsten, bladene og brudesløret i en liten bunt som jeg tvinte rundt med tynn ståltråd. Gjenta denne prosessen helt du er helt rundt eller evt bare gjør dette på midtpartiet så får du en blomster bøyle på toppen.
IMG_2139
På bilde over har jeg festet endel bunter. Viktig at alle bunter ligger samme veg slik at den blir jevn og fin. Legg blomstene tett for å få en fyldig krans.
IMG_2141
IMG_2140
IMG_2142
Som dere kan se hadde jeg akkuratt ikke blomster nok til å komme helt rundt.
IMG_2146
Blomstene jeg har brukt er rett å slett hortensia. Den holder seg godt. Jeg lagte denne kransen klokken 18.00 samme kvelden jeg skulle bruke den. Jeg ønskte at den skulle være fin hele kvelden. Jeg tok den vell av meg i 02 tiden en gang og den holdt seg helt fin!

Tips fra Floriss Nærbø: Spray den inn med vann før du tar den i bruk. Oppbevar blomstene kaldt helt frem til du skal lage kransen.
IMG_2149
Håper noen av mine fine lesere kommer til å prøve dette ved en anledning. Dersom du lurer på noe så er det bare å spørre gjennom kommentarfeltet. Ønsker dere alle en fin onsdag!

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

 1. Marianne
  Marianne

  Sååå fin
  Gøy med den ekstra prikken over i-en
  Ønsker deg en fin dag (bedre enn igår?)

  6. juli 2016
  |Reply
  • Takk for hyggelig kommentar Marianne 🙂

   7. juli 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.