Skip to content

Enkelt, sunt og veldig godt!

Posted in Kosthold

Å lage til matpakken på jobb eller kveldsmaten hjemme trenger hverken være kjedelig eller avansert. Mitt nye favoritt pålegg om dagen er : Avokado!
IMG_2686
Disse grove Cottege Cheese rundstykkene har jeg delt flere ganger på bloggen, søk gjerne i arkiv dersom du enda ikke har testet disse. Det er så gøy å se hvor mange som har funnet gleden av å lage disse, jeg tror dette er den mest suksessfulle oppskriften jeg har delt her på bloggen! Uansett, det er ingen hemmelighet at jeg spiser disse flere ganger i uken, som oftest på jobb. Det er nesten litt krise i heimen dersom jeg en morgen går i fryseren og oppdager at det er ikke flere rundtstykker igjen. Uansett, det jeg vil fokusere litt på i dette innlegget er at det trenger ikke være vanskelig å spise sunt og jeg ønsker å skrive litt om hvorfor avokado er så bra!

Det aller meste innen matveien handler om planlegging. Dersom en skal stole på magefølelsen til hvert måltid blir det hvertfall mye tilfeldig hva jeg spiser. Det beste for meg er å planlegge litt, hverfall når det kommer til matpakken på jobb. Jeg lager disse rundtstykkene minst 1 gang i uken og fryser ned 3 og 3 i poser. Da har jeg full matpakke en hel arbeidsdag og jeg vet at jeg holder meg mett, får et stabilt blodsukker og får en fornøyd fordøyelse.

Så over til Avokadoen, den har blitt en stor favoritt hos mange og jeg kan godt forstå hvorfor! Jeg bruker den mye i smoothier og salater men har den siste tiden brukt den som pålegg og det funker veldig godt! Under finner dere fakta om Avokado hentet fra Frukt.no:

«Avokado har et høyt innhold av umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avokado har også et høyt innhold av folat og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Avokado er også en kilde til vitamin E, B6 og kopper. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning».

Spis derfor gjerne avokado med god samvittighet. Hva bruker du avokado til? Del gjerne så kan det være vi andre får noen tips. Mens vi snakker om avokado, neste gang du er på Joe&Juice må du prøve AvoShake, den er såå god! Siden de bruker milkshake melk i den inneholder den nok en del sukker men hei, en kan ikke være sunne hele tiden. Finn en balanse. Det har jeg stor tro på.

Beate

Blogglistenhits

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.