Skip to content

Godt at denne dagen snart er over

Posted in Tanker og meninger

En skjelden dag inni blant dukker det opp en drittdag. Idag har jeg hatt en slik dag hvor ingenting går som planlagt og jeg gleder meg over at dagen snart er over.
IMG_2593
Dagen startet tidlig. Det var rundt kl. 04.10. Jeg og Franki byttet på å gå inn til minstemann som ikke fikk til å sove lenger. Ulempen med en slik start på dagen er ikke bare at jeg som mamma blir trøttere og lettere irritabel. Ungene blir også preget av lite søvn. I dag fikk vi en slik morgen. Ingenting gikk greit. Jeg ble en sur og irritabel mamma som jeg misliker sterkt å være. Ungene var så trøtte at ingenting fungerte. Tiden gikk fra oss og jeg begynte å  innse at jeg ikke kom til å rekke å være på jobb 07.30.

Barnehageleveringen gikk bra. Tror ungene forstod at mammaen fikk dårligere tid enn vanlig i dag. Jeg rakk jobb på minuttet. På jobb var det ekstremt hektisk og for mye arbeidsoppgaver på for knapp tid. En slik da hvor det er hodeverken som minner deg på å drikke vann og spise mat. En slik dag hvor du ikke har sjanse til å unngå overtid.

Noe senere enn vanlig hentet jeg ungene i barnehagen. Det beste med barn må jo være den evnen til å glemme raskt. De var smørblide og ingenting minnet meg om den morgenen vi hadde hatt. Ikke før vi har kommet hjem snur det igjen. Minstemann har en enorm vilje og kan slå seg virkelig vrang over å ikke få det som han vil. Middagsmåltidet gikk greit. Vi hadde fin stemning rundt bordet og planla å legge ut på sykkeltur til stasjonen for et ærend. Ungene syklet selv og turen ned gikk fint. Turen hjem igjen ble stikk motsatt.

Da minstemann var i seng var det tid for trening. Jeg hadde lyst til å trene men kjendte vell litt på at overskuddet ikke var på topp. Jeg kjendte at det hadde vært litt for mye av det gode gjennom stort sett hele dagen. Det var krevende å være mamma. Det var krevende å være sykepleier. Det var krevende å være et medmenneske. Det var krevende å være meg i noen sekunder kjendte jeg.

På trening glemte jeg alt som hadde vært før i dag. På trening var det så godt å være meg. Fristedet mitt. Jeg får påfyll, energi og nytt overskudd. Et overskudd som er helt nødvendig i min hverdag. Det minst krevende i løpet av hele dagen min var nettopp å gå på trening. Likevel gjør det ingenting at denne dagen snart er over. Jeg har tro på en veldig bra dag i morgen.

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.