Skip to content

Konkurrer først og fremst mot deg selv, ikke alle andre!

Posted in Treningsglede

Jeg mener at trening skal være noe du gjør for din egen del. På samme vis mener jeg at du ikke skal konkurrere mot noen andre enn deg selv!
IMG_2692
Dette innlegget er skrevet på torsdag og når jeg skrev dette innlegget var jeg akkuratt kommet inn fra en løpetur. Jeg hadde enda høy puls, var svett og fikk skrivelysten over meg. På mitt løpeprogram på torsdag stod det 5 km RACE. Det ligger i ordet, jeg skulle løpe 5 km raskt. For meg er det naturlig å løpe rundt ringveien på Nærbø under denne økten da den er 5,3km. Sist jeg løp samme løype som et race stoppet klokken på 23.15. Jeg var fornøyd over tiden og kjendte allerede da at jeg kom til å glede meg til å løpe tilsvarene igjen.
IMG_2689Torsdag denne uken var altså dagen da jeg skulle testes igjen. Jeg skulle løpe ringveien så fort jeg kunne å målet var selvsagt å slå tiden 23.15. Mannen i hus var nede på trening og jeg merket at jeg ble utolmodig da klokken ble 20.30, jeg ville komme meg ut å komme i gang. Da han kom hjem med ipoden var den såklart tom for batteri slik at jeg måtte vente enda lenger for å lade den litt hverfall. Så var jeg klar, med 20% batteri, det fikk holde. Jeg orket ikke å vente lenger, jeg var så motivert!

IMG_2690
Jeg knyttet mine nye løpesko og varmet lett opp. Jeg kjendte vinden tok godt men valgte å ikke fokusere på den, heller på å finne et raskt jevnt tempo som jeg kunne holde helt inn. Føttene var lette og jeg merket hva Oddveig fra G-Sport Klepp snakket om da hun solgte meg mine nye løpesko. Å løpe raskt med en lett løpssko var en digg følelse! Så kom bakkene og mer motvind da jeg hadde passert Statoil. Det ble tyngre og jeg så på klokken at tempoet mitt gikk noe ned. Jeg byttet sang på ipoden, til en med mer fytt i. Det hjalp. Jeg fikk noen ekstra gir av musikken min. På sletten mot huset vårt var jeg sliten. Jeg klarte likevel å fokusere på tiden, jeg ville jo slå meg selv og da var jeg nødt for å løpe. Løpe fort! Da jeg var ferdig og trykket på stopp knappen på pulsklokken min stod det 22.40. Jeg hadde klart å slå min egen tid.
IMG_2693
Det jeg vil frem til er at DU er nødt for å sette dine mål, lage dine rekorder, gjøre den aktiviteten du har lyst til fremfor å tenke på hva andre gjør. Glem hva naboen din gjør, glem hva venninen din løper på og glem hvor mange ganger i uken hun der på jobben trener. Hva kan du klare? Hvilke mål har du lyst å sette deg? Hva liker du å gjøre som utfordrer kroppen og helsen din? Når du har funnet dine mål og din mening med trening, det er da det er gøy. Det blir da gøy å slå sin egen tid, slik som jeg gjorde i dag. Jeg garanterer deg en ting og det er : Mestringsfølelse!
IMG_2692
Sitert fra torsdagskveld: Nå er jeg nede i hvilepuls igjen. Jeg kjenner meg sulten og klar for kveldsmat. Jeg er klar for en dysj før sofaen frister mer enn å brette klær. Men mest av alt, jeg er så forbanna glad! Hvorfor? Fordi det føles så godt og meningsfullt å trene når en får resultater, slår egne tider og finner den treningsgleden som kommer dersom du er tolmodig. Takk for at du leste.

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

 1. Catrine
  Catrine

  Knall bra????

  17. juli 2016
  |Reply
 2. Siv
  Siv

  Sprægt!! Gratla 😉

  27. juli 2016
  |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.