Skip to content

Mitt første halvmaraton er gjennomført!

Posted in Treningsglede

I går utførte jeg mitt aller første halvmaraton i Stavanger. Jeg kan garantere dere at det uten tvil ikke er mitt siste, det var så gøy!
image

Så var dagen endelig kommet, jeg skulle løpe mitt aller første halvmaraton. Det var i slutten av 2015 at jeg meldte meg på. Jeg har alltid likt å løpe men ikke tatt løpingen til et videre nivå. Ved å melde meg på et halvmaraton tok jeg løpingen min til et helt nytt nivå og jeg har lært så utrolig mye! Jeg har hatt veldig utbytte av å følge et løpeprogram, lært hvor rolig en egentlig skal løpe i rolig langkjør og ikke minst hvor mye av treningen som bør ligge i lav intensitet.

Før min maraton debut i går har jeg løpt strukturert i 2 x 9 uker og vært svært motivert for å stå på startstreken i Stavanger. Da jeg meldte meg på i 2015 satte jeg meg et mål om at slutttiden skulle være 2.00. Da jeg løpte mitt eget halvmaraton etter å ha løpt i 9 uker, endret jeg målet mitt til 1.50. Tidlig i sommer løp jeg 21km på 1.49 og nytt mål ble derfor satt. Jeg bestemte meg for å klare å løpe Stavanger Halvmaraton under 1,45, noe annet var ikke godt nok!

Natt til lørdag sov jeg greit midt på natten, men dårlig i starten og på morgenkvisten. Jeg var spent, oppgiret og kjente på et lite forventningspress. Jeg fikk i meg en god frokost som bestod av havregrøt, det funker alltid når jeg skal yte bra. Jeg fikk sitte på med gode Kjersti inn til Stavanger og det var nok godt for oss begge to med tanke på nervene. Jeg mottok så mange fine lykkeønskninger og følte virkelig på meg at det var mange som hadde stor tro på meg! Tusen takk for det!

Etter 2 tisse runder og lett oppvarming gikk klokken plutselig fort. Under selve løpet skulle det løpe fartsholdere som hadde som oppgave å få deg i mål på den tiden de reprensenterte. Slutttiden til fartsholderene stod på et flag som de løp med. De ulike sluttiden på fartsholderene var 1.30, 1.40, 1.50 og 2.00. Da mitt mål var mitt mellom 2 fartsholdere gikk jeg for den med slutttid 1.40 og det er jeg så glad for!

Jeg holdt følge med fartsholderen min hele løypen. Vi holdt en rask jevn fart og jeg følte meg veldig lett i beina. Pusten gikk fint og jeg koste meg. Været var nydelig og det var god stemning i Stavanger på lørdag! Etter 3 km begynte fartsholderen å snakke til meg og jeg forklarte at jeg kom til å forsøke å følge han hele turen. Han spurte meg hva min personlige rekord var på halvmaraton og ble litt sjokket over at jeg var debutant. Han sa at jeg skulle vær veldig fornøyd dersom jeg klarte tiden 1.40 på min debut. Det var uten tvil svært motiverende å høre.

Jeg trodde jeg kom til å få en liten nedtur rundt 13-14 km men den kom aldri. Derimot rundt 17 km fikk jeg sting/hold og bet tennene sammen og kløp meg litt i siden for å få det bort. Fartsholderen min rådet meg til å gire litt opp for å få enda bedre tid men jeg kjendte at det hadde jeg ikke krefter til. Jeg var forbredt av Bente på den siste bakken før mål, likevel var det blytung når den kom. Da jeg passerte 20 km var jeg sliten, noe stiv i bena men full av adrenalin.

Da vi hadde kun 1 kilometer igjen sa fartsholderen til meg at vi lå 5 sekunder bak. Det gav meg så mye ekstra krefter at jeg gav alt! Jeg hadde nesten ingenting igjen men dro frem det lille ekstra og giret opp. Ikke søren om jeg skulle komme over 1.40 når jeg kan kunne komme under! Det at så mange har hatt så stor tro på meg og heiet på meg betydde også veldig mye for meg den siste kilometeren. Jeg nærmet meg målstreken og spurtet alt jeg kunne. På målstreken ble tiden min 1.39!!

Jeg la meg ned umiddelbart og hev etter pusten. Jeg var glad, stolt og forbanna fornøyd! Fartsholderen min kom like bak meg og sa at jeg klarte under 1.40 og måtte være stolt av det. Det neste som skjedde var at jeg hørte en gråtende gutt som ropte «mamma» før lille Felix låg over meg. Det var en varm og fin velkomst å komme til samt å se mor, Stian og Espen der også!

Etter løpet var jeg tørst og fikk i meg en del vann. Deretter hadde jeg et ønske å det var en stor Avo Shake fra Joe&Juice, det ordnet lillebror, takk! Vi gikk på Egon for å få i oss mat men jeg klarte ikke å spise stort. Det resulterte i at jeg ble lav i blodsukker og slapp da jeg kom hjem. Jeg fikk ikke i meg mat før kl 15.00 og merket at kroppen fikk det mye bedre etter den fikk i seg mat. Jeg kjenner jeg er noe støl i beina og kjenner at jeg har utsatt kroppen for noe hardt.

Jeg tenkte å avslutte dette innlegget med hvor fantastisk denne maraton debuten min har vært. For det første har det vært sykt motiverende å løpe frem mot en løp. Å løpe et løp for å knuse målsettingen sin føles ikke annet en F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Jeg er så fornøyd og har allerede lyst å løpe et nytt halvmaraton for å slå min egen tid. Jeg fikk 10. plass i min egen klasse og fikk 18. plass over alle damer, hvor gøy er ikke det? Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å klare løpe såpass bra i går og er dritstolt!

Tusen takk til Stavanger Maraton for et veldig bra arrengement. Tusen takk til fartsholderen min som jeg ikke aner hva heter, du var uunværlig. Tusen takk til alle vennene og familiemedlemmer som har heiet på meg og ikke minst hatt så troen på at jeg kom til å gjøre et bra løp. Tusen takk til alle dere lesere som har ønsket meg lykke til og følgt meg på denne reisen. Avslutter med noen bilder fra gårsdagens løp.

image

IMG_3609

IMG_3610

IMG_3608

IMG_3611

Lille Felix på bilde over her. Dette er fartsholderen som jeg følgte hele løypen. Jeg er så glad for jeg valgte riktig og fikk en så fin opplevelse av å debutere i halvmaraton. Det gav uten tvil mersmak!

Beate

Blogglistenhits

16 Comments

 1. Anne Dagny
  Anne Dagny

  Du e fantastisk ??

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Anne Dagny 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 2. Gro
  Gro

  Nok en gang gratulerer kjære Beate!! For en fantastisk følelse og nå målet sitt?

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Gro 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 3. Bente
  Bente

  Såå bra Beate!!???du er rå!! GRATULERER!

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Bente 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 4. Bente
  Bente

  Fantastisk? du e så sprek, gratulerer så mye?

  28. august 2016
  |Reply
  • Hei Bente! Så kjekt at du legger igjen en kommentar 🙂 Tusen takk 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 5. Lena
  Lena

  Knall bra?gratulera☺

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Lena 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 6. Mari
  Mari

  Du allså, knallbra?? gratulerer med vel gjennomført??

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Mari 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 7. Nina
  Nina

  Så imponerende!! Gratulerer med vel gjennomført maraton ????????
  Du kan virkelig gi deg selv et klapp på ryggen ?

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Nina 🙂

   29. august 2016
   |Reply
 8. Maria
  Maria

  Gratulerer med kjempe bra utført løp! Du er rå! ✌

  28. august 2016
  |Reply
  • Tusen takk Maria 🙂

   29. august 2016
   |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.