Når jeg trenger litt mat inspirasjon er det alltid Trine jeg ender opp med og i går var intet unntak. Dette var noe nytt, smakte himmelsk og ikke minst enkelt å lage.
Trines matblogg er nr. 1 for meg når jeg ønsker å teste noe nytt, hurra for at hun finnes! Jeg gikk for ovnsbakt gulerotsuppe og brownie/ostekake i går og jeg håper virkelig at dere tester ut disse oppskriftene, dere vil garantert ikke angre!
Til suppen trenger du:
700g gulerøtter ferdig skrellet
1 stor rødløk
olivenolje
8 dl god kyllingkraft (jeg brukte kyllingbulljong + kyllingfond)
2 ts finrevet fersk ingefær
Saften av 1 appelsin ca 1 dl
150 g creme fraice
kajennepepper og salt (jeg brukte vanlig pepper)
1 stor gulerot i tynne skiver
4 ss creme fraice
frisk korriander(jeg fant ikke denne på butikken og gikk fint uten)
bacon i små biter(kan sløyfes)
Slik gjør du steg for steg:
- Skrell gulrøtter og løk, skjær opp i jevnstore biter som fordeles på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen på 200 g i 30 min.
- Ha de bakte grønnskakene i en stor gryte sammen med kraften, ingefær og appelsinjuice. La suppen koke i 10 -15 minutter.
- Bruk en stavmikser til å mose alle grønnsakene til en jevn og fyldig suppe. Bland inn creme fraiche og smak til med salt og pepper.
- Mens suppen koker: Skrell 1 gulerot som du deler opp i tynne strimler. Stek strimlene i litt olje eller smør til de er gylne og sprø. Dryss over litt flaksalt og la strimlene renne av seg på litt kjøkkenpapir. Stek bacon i ovnen og klipp opp i små biter.
- Server suppen med en klatt creme fraiche, gulerotstrimlene, bacon og gjerne litt frisk korriander dersom du har. Som tilbehør er det perfekt med focaccia brød!
Tips: Jeg lagte suppen klokken 17.00 og lot den stå på helt svak varme til 20.00, funket utmerket!
Så var det over til søtsakene: Brownie/ostekake, du trenger:
Browniebunn:
225 g smør
4 egg
350 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
90 g mel
1/4 ts salt
80 g bakekakao
Ostekake + topping:
300 g kremost naturell rom temperert
50 g sukker
1 egg
45 g mel
125 g friske bringebær.
Slik gjør du steg for steg:
- Sett ovnen på 180 g. Smelt smøret og sett det til avkjøling.
- Start med brownie bunnen ved å piske egg og sukker hvitt og luftig. Bruk kjøkkenmaskin med visp.
- Tilsett det avkjølte smøret under omrøring.
- Sikt inn mel, vaniljesukker, salt og bakekakao.
- Visp blandingen til den er godt blandet men ikke lenger enn nødvendig.
- Fordel røren i en bakepapirkledd form, ca 24 x 32 cm. (ildfast form brukte jeg)
- Start på ostekake delen ved å piske sammen kremost, sukker, egg og mel til en jevn røre.
- Fordel ostemassen forsiktig over browniedeigen.
- Bruk en gaffel til å dra et par ganger gjennom deigen for å få en perfekt marmorert effekt.
- Dytt ca halvparten av bringebærene i deigen.
- Stek på rist midt i ovnen i 35-40 min.
- Avkjøl på rist.
- Server gjerne med friske bringebær og litt vaniljeis og nyt!
Håper dette gav deg en ide til hva du kan servere i neste forening dersom du ikke allerede har testet det ut. Mine gjester i går ble hvertfall veldig fornøyd med både suppen og desseret!
Håper tirsdagen din har vært fin!
Beate
Dette gleder eg meg til å servere ?
🙂
Liker at du skriver steg for steg på hvordan du gjør ting.. For då er det lettere for meg og bare følge den 🙂 Brownie kaken skal definitivt prøves for den var god 😉
Bare hyggelig, håper du tester ut oppskfitene 🙂 Snakkest i morgen 🙂