Skip to content

Perfekt foreningsmat som smaker himmelsk!

Posted in Kosthold

Når jeg trenger litt mat inspirasjon er det alltid Trine jeg ender opp med og i går var intet unntak. Dette var noe nytt, smakte himmelsk og ikke minst enkelt å lage.IMG_3589
Trines matblogg er nr. 1 for meg når jeg ønsker å teste noe nytt, hurra for at hun finnes!  Jeg gikk for ovnsbakt gulerotsuppe og brownie/ostekake i går og jeg håper virkelig at dere tester ut disse oppskriftene, dere vil garantert ikke angre!

Til suppen trenger du:

700g gulerøtter ferdig skrellet
1 stor rødløk
olivenolje
8 dl god kyllingkraft (jeg brukte kyllingbulljong + kyllingfond)
2 ts finrevet fersk ingefær
Saften av 1 appelsin ca 1 dl
150 g creme fraice
kajennepepper og salt (jeg brukte vanlig pepper)

1 stor gulerot i tynne skiver
4 ss creme fraice
frisk korriander(jeg fant ikke denne på butikken og gikk fint uten)
bacon i små biter(kan sløyfes)

Slik gjør du steg for steg:

  1. Skrell gulrøtter og løk, skjær opp i jevnstore biter som fordeles på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen på 200 g i 30 min.
    IMG_3588
  2. Ha de bakte grønnskakene i en stor gryte sammen med kraften, ingefær og appelsinjuice. La suppen koke i 10 -15 minutter.
  3. Bruk en stavmikser til å mose alle grønnsakene til en jevn og fyldig suppe. Bland inn creme fraiche og smak til med salt og pepper.
  4. Mens suppen koker: Skrell 1 gulerot som du deler opp i tynne strimler. Stek strimlene i litt olje eller smør til de er gylne og sprø. Dryss over litt flaksalt og la strimlene renne av seg på litt kjøkkenpapir. Stek bacon i ovnen og klipp opp i små biter.
  5. Server suppen med en klatt creme fraiche, gulerotstrimlene, bacon og gjerne litt frisk korriander dersom du har. Som tilbehør er det perfekt med focaccia brød!

IMG_3593

Tips: Jeg lagte suppen klokken 17.00 og lot den stå på helt svak varme til 20.00, funket utmerket!

IMG_3590

Så var det over til søtsakene: Brownie/ostekake, du trenger:

Browniebunn:

225 g smør
4 egg
350 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
90 g mel
1/4 ts salt
80 g bakekakao


Ostekake + topping:

300 g kremost naturell rom temperert
50 g sukker
1 egg
45 g mel
125 g friske bringebær.

Slik gjør du steg for steg:

  1. Sett ovnen på 180 g. Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  2. Start med brownie bunnen ved å piske egg og sukker hvitt og luftig. Bruk kjøkkenmaskin med visp.
  3. Tilsett det avkjølte smøret under omrøring.
  4. Sikt inn mel, vaniljesukker, salt og bakekakao.
  5. Visp blandingen til den er godt blandet men ikke lenger enn nødvendig.
  6. Fordel røren i en bakepapirkledd form, ca 24 x 32 cm. (ildfast form brukte jeg)
  7. Start på ostekake delen ved å piske sammen kremost, sukker, egg og mel til en jevn røre.
  8. Fordel ostemassen forsiktig over browniedeigen.
  9. Bruk en gaffel til å dra et par ganger gjennom deigen for å få en perfekt marmorert effekt.
  10. Dytt ca halvparten av bringebærene i deigen.
  11. Stek på rist midt i ovnen i 35-40 min.
  12. Avkjøl på rist.
  13. Server gjerne med friske bringebær og litt vaniljeis og nyt! IMG_3595

IMG_3591

Håper dette gav deg en ide til hva du kan servere i neste forening dersom du ikke allerede har testet det ut. Mine gjester i går ble hvertfall veldig fornøyd med både suppen og desseret!

Håper tirsdagen din har vært fin!

Beate

Blogglistenhits

4 Comments

  1. Anne Dagny
    Anne Dagny

    Dette gleder eg meg til å servere ?

    24. august 2016
    |Reply
  2. Elisebeth
    Elisebeth

    Liker at du skriver steg for steg på hvordan du gjør ting.. For då er det lettere for meg og bare følge den 🙂 Brownie kaken skal definitivt prøves for den var god 😉

    25. august 2016
    |Reply
    • Bare hyggelig, håper du tester ut oppskfitene 🙂 Snakkest i morgen 🙂

      25. august 2016
      |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.