Skip to content

Å ha skolejente i hus

Posted in Hverdagsliv

Lykke har allerede gått på skolen i over 5 uker nå. Jeg tenkte å skrive litt om hvordan vår nye hverdag er etter at vi fikk skolejente.
img_3998
Det er en del nytt å sette seg inn i når en får skolebarn for første gang. Det er en ny hverdag hvor det ikke er så fleksibelt som det for eksempel er i barnehage. SFO, skoleferier, lekser, skoleklasse, nye venner og det å bli stor jente.
img_4000
Den største forskjellen etter at vi fikk skolejente i hus tror jeg må være at vi alle må forholde oss til klokken mer. Skolen begynner på et fast klokkeslett hver dag og da skal barnet være på plass. Skolen har lange dager til klokken 14.00 men også 2 korte dager til klokken 11.00. For min del som går turnus merker jeg denne forskjellen best siden den fleksibiliteten ved barnehage utgår.
img_3997
Noe av det jeg som mamma ble fortalt før denne tiden kom var at SFO var knall dyrt og at det var veldig mye lekser. Min erfaring er at SFO er helt nødvendig for å få hverdagen til å gå opp og jeg synes nesten det må koste også. Nå er vi så heldig som klarer oss med det minste tilbudet som er på 12 timer og klart det er langt rimiligere enn dersom en må opp i 20 + timer. Når det gjelder SFO kan en plukke å velge de timer som passer utfra hele uken, det synes jeg er veldig bra! En må ikke ha hele dager, men kan for eksempel bare velge morgen på en dag og ettermiddag på en annen dag. Tommel opp for fleksibel SFO ordning! Lykke storkoser seg i SFO og gleder seg til hver dag hun skal der. De leker, er mye ute og er sammen med vennene sine, et fint avbrekk til å sitte ved skolepulten.

Angående lekser kommer jeg ikke på at det er for mye. Enkelte dager er det mer lekser enn andre og dette kommer også ann på hvor barnet er. Ingen tvil om at lekser som barnet mestrer raskt går fort mens det er mer tidkrevende dersom barnet strever litt med f.eks leseleksen. Min beste erfaring her er å gjøre leksene relativt fort etter skolen men at vi alltid spiser først. Vi spiser en yogurt eller en brødskive slik at kroppen får påfyll etter en skoledag. Dette har funket veldig bra! Ellers tror jeg det er veldig viktig at vi som foreldre er positive, støttende og engasjerte når det kommer til lekser, dette smitter nemlig over på barnet. Skolen er helt avhengig av et godt samarbeid med oss foreldre for best mulig læring. Lykke sin erfaring med lekser er uten tvil som forventet: Hver gang hun mestrer blir hun veldig glad og da er lekser veldig kjekt!

Lykke er så heldig å går til skolen sammen med en god jentegjeng de dager hvor jeg har fri eller kveldsvakt. Dette synes Lykke er stas og for min del som mamma er jeg glad for at hun like greit begynner tidlig med dette. Lykke har vokst mye etter hun ble skolejente. Jeg merker spesielt at hun er mer inkluderende, selvstendig og ansvarsfull. Jeg som mamma synes det er stor stas å ha skolejente i hus og liker den nye hverdagen vår veldig godt. At Lykke gleder seg til å gå på skolen og har mange venner er det som gleder meg aller mest ♥
img_3998

Ha en nydelig fredag dere!

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.