Skip to content

Fine Tradisjoner!

Posted in Hverdagsliv

Forhåpenligvis har alle tradisjoner som de gjør sammen med andre mennesker. Vi forbinder ofte tradisjoner med høgtider, tenkte å dele våre tradisjoner med dere i dag.
IMG_3713

Forlovermiddag: Dette er en tradisjon som vi startet på vår 1. bryllupsdag. Vi inviterer våre forloverer med følge hjem på 3 retters middag i forbindelse med bryllupsdagen. Det er SÅ koselig og jeg håper å få holde den tradisjonen livet ut!

Bakeovernatting: Denne tradisjonen startet jeg med men har med tiden blitt vår. Det er flere år siden jeg startet og har holdt det gående siden. Den går ut på at alle vi er onkel/tante til som er over bleiestadiet får komme 1. helg i advent på bakeovernatting. Da baker vi, spiser god mat, er lenge oppe og bare koser oss! Jeg gleder meg like mye til hvert år og håper ungene vil komme hjem til oss i maaange år til.

Kjærestetur: 1 gang i året reiser jeg og mannen på en weekend for å rett å slett være kjærester. Det er så viktig i en ellers travel hverdag. Denne tradisjonen har vi hatt på høsten men etter at vi var på tur i London i vår har vi bestemt oss for å legge turen til våren i stedet. Veldig fin tradisjon!

Oslohelg: Det som er gjentatt mer enn 1 gang kan vell kalles en tradisjon? 2 år på rad har jeg vært en helg i Oslo hos min kjære vennine Hege. Det har vært så kjekt og jeg håper å få dette til hver eneste vår så langt det lar seg gjøre her hjemme. En venninehelg er aldri feil i tillegg til at jeg synes det er viktig å ta del i hennes hverdag der hvor hun lever, ikke bare at hun skal komme hjem til oss.

Julebord med gjengen: Denne tradisjonen tror jeg det er 7 eller 8 år siden vi startet. Det er kompisgjengen til Franki med følge som samles hvert år i januar for julebord. Vi er hjemme hos hverandre, og dette går på rundgang. Dette har vært veldig kjekt og jeg håper det fortsetter i maaange år fremover!

Påskeegg jakt: Dette er en veldig kjekt tradisjon vi fikk etter at vi kjøpte hytte. Jeg har vært heldig turnusmessig de siste årene og sluppet unna arbeidshelg i selve påsken. Påskeegg jakten går ut på at påskeegget gjemmes ute i nærområdet ved hytte og at vi voksne teikner et kart som ungene skal følge. Så kjekt for både store og små 🙂

Loppemarked Klokkarhagen: Det må sies at det har også blitt en tradisjon. Hver september styrer vi på med å skaffe/hente lopper og steller i stand et veldig kjekt loppemarked hvor all inntekter går til de menneskene som bor på sykehjemmet.

Juletradisjoner: Her er det mange men siden jeg arbeider turnus er ikke alle tradisjoner faste år etter år. Mye besøk, middager og feiring er det uansett. Tradisjon å pynte juletreet siste helgen i advent. Tradisjon å ha hele gjerdet rundt huset med julelys. Tradisjon med pinnekjøtt. Bursdagen til svigerrinnen min. Jeg kunne enkelt fortsett her men tror jeg stopper. Julen er min desidert favoritt høgtid!

Nyttårsfeiring: Vi ferier nyttår sammen med 2 vennepar og jeg synes det har blitt en veldig fin tradisjon. Da har vi hvert vårt år hvor vi har nyttår hjemme hos hverandre. Pakkeleken er fast innslag og veldig kjekt. Fin avsluttning på året med fine mennesker!

17 mai toget: Jeg gjør veldig mye for å få med meg barnetoget på 17 mai. Så langt har jeg klart å bytte vakt slik at jeg ikke går glipp av en veldig fin tradisjon. Etter barnetoget er det mat å få hos den spreke farmoren til mannen før vi går ned i Loen.

Sminkekveld hos Trine: Jeg har fått tatt med meg en fin jentegjeng til Trines lokal for å delta på sminkekveld. Dette har vi gjort i november 2 år på rad nå og det har vært så gøy. Da sminker vi oss, får hjelp/veiledning av Trine mens vi har noe godt i glasset. Vi har gått ut på byen etterpå, det har vært veldig gøy. Håper vi får dette til i år også!


Vel det tror jeg var de tradisjonene som jeg kom på. Jeg er veldig glad i tradisjoner kan man vell si ♥ Ønsker dere en riktig fin onsdag videre. Nå venter kveldsvakt på denne damen. Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.