Skip to content

Foreningsmat

Posted in Kosthold

Hei onsdag! Jeg rakk aldri innom her i går men slår til i dag med en enkel, god og perfekt oppskrift til forening eller lunsj. I dag deler jeg fremgangsmåten på min variasjon av Club Sandwich!
img_3880
En kan lage denne sandwichen med hvilket brød en måtte ønske men jeg foretrekker absolutt focciabrød! Å lage et luftig, godt og enkelt focciabrød er null stress ved hjelp av denne enkle oppskriften:

6 dl vann ca 40 grader
1 pk tørrgjær
12 dl mel
2 ts honning
1 ts salt
4-5 ss olje

Maldon salt og Provence krydder på toppen!

Slik gjør du steg for steg:

  1. Bland sammen vann og gjær i en kjøkkenmaskin
  2. Ta så oppi resten og elt deigen til den er glatt.
  3. Dekk bollen med plast og hev i 30 min.
  4. Legg bakepapir på et stekebrett og hell deigen på brettet, den skal være klissitte.
  5. Ha olje på hendene for så å bre deigen fint utover hele stekebrettet.
  6. Strø på salt + krydder.
  7. La heve på stekebrett i ytterligere 30 min.
  8. Stekes midt i ovnen på 225 g i 20-25 min.

Når brødet er kjølnet noe er det bare å dele ønsket størrelse av brødet i 2 deler. Jeg smører topp og bunn med grønn pesto. Deretter fyller jeg den med ruccula salat, rødløk, kylling og bacon. Her kan en velge nøyatkig hvilket tilbehør en liker selv! Så godt å så enkelt!
img_3878

Angående brødet, dette kan ikke lages feil. Det er flere som synes det er vanskelig å få focciabrød høye, men det får du til med dette! Det er min kjære svigerrinne Siv sin oppskrift, den har jeg brukt MYE. Håper du vil lage en Club Sandwish i nærmeste fremtid, perfekt både som kveldsmat, lunsj eller foreningsmat spør du meg.

Da gjenstår det bare for meg å ønske dere en riktig fin onsdag. Nyt godværet, til helgen er det meldt om regn og kaldere temperaturer. Vi blogges om ikke lenge. Klem

Beate

Blogglistenhits

2 Comments

  1. Lise
    Lise

    Åå det såg knall godt ut??? Ska garantert prøves??

    21. september 2016
    |Reply
    • Så kjekt Lise 🙂

      22. september 2016
      |Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.