Skip to content

Grove rundstykker med gulerøtter

Posted in Kosthold

God morgen og god fredag! I dag deler jeg en oppskrift med dere som jeg håper dere vil teste ut. Sunne, næringsrike og gode frokostbrød rett fra ovnen er superdigg spør du meg.
img_3874
Oppskriften er lånt fra damen bak bloggen Funkygine. For å lage disse trenger du følgende:
img_3868

Bløtlegging
100 g havrekli
150 g havremel
150 g lettkokte havregryn
50 g solsikkekjerner
3,5 dl vann

Hoveddeig
600 g grovbakst
10 g salt
150g revet gulrot
4 dl melk
1/2 pk gjær

Bland sammen ingrediensene som står under «bløttlegging». La disse stå i en bakebolle i ca 30 min. Bland inn resten av ingrediensene (se «hoveddeig») og elt deigen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og la den heve i 1,5 t.
img_3871
Bilde over er «bløtleggingen»
img_3872
Bilde over viser deigen klar til heving. Etter heving ruller du ut boller og setter dem på stekepapir. Jeg fikk 15 stk ut av denne deigen. Etterhev 30 min etter at du har formet dem som boller. Pensle med egg og dryss over solsikkekjerner. Stekes midt i ovnen på 225 g i 12-15 min.
img_3873
img_3877
Nytes med verdens beste samvittighet! I går kveld serverte jeg disse til Cathrine som var oppe på kveldsmat, jeg fikk svært godkjendt av henne. Nå har jeg nok rundstykker å pakke med meg til årets topptur i morgen, deilig! Ønsker dere en fantastisk fredag, selv har jeg startet på bestevis: joggetur før kl 06.00. Nå venter dusjen før jeg skal vekke mine søte små til en ny solrik dag. Nyt fredagen ♥

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.