Skip to content

Jeg foretrekker sunn mat

Posted in Kosthold, and Tanker og meninger

God lørdag til alle dere kjekke mennekser som titter innom bloggen min. I dag tenkte jeg å skrive litt om mine tanker rundt dette med sunn/usunn mat.
img_3787

I dag sov vi lenge, Felix ropte ikke før klokken var 08.00. Det er hva jeg kaller hverdagsgleder. Etter god frokost, litt lek og påkledning dro jeg ned på trening for å kjøre Sirkel time. Etter timen løp jeg på tredemøllen. Svett og god reiste jeg bort til mann og barn som var på besøk hos oldemor. Da jeg kom inn døren var noe av det første spørsmål jeg fikk: «Vil du ha vafler?». Samtalen etter det spørsmålet er utgangspunktet for denne bloggposten.

Oldemor: Vil du ha vafler?
Jeg: Nei takk.
Franki: Når Beate har trent vil hun bare spise grønne blader og drikke proteinshake.
Jeg: For noe tull, det har jeg da aldri gjort.
Franki: *ler* og tror han er morsom.
Jeg: Jeg takker nei til vafler fordi jeg kjenner jeg trenger næringsrik mat etter trening.

Noen av dere vil muligens tenke «kunne hun ikke bare tatt en vaffel og gjort denne oldemoren glad?». Jo det kunne jeg, men hvorfor skal jeg når jeg ikke har lyst på? Det må være lov å takke høflig nei mener da jeg. Det må også legges til her at vi er veldig ofte på besøk hos henne og ofte må takke nei til mat fordi vi nettopp har spist middag eksempelvis. Jeg har ingen problem ved å spise vanlig vafler når jeg er på besøk men i dag kom jeg direkte fra trening og kunne ikke tenke meg det. Kroppen min hadde lyst på noe med næring, noe som fylte på lagrene mine igjen.

Da vi kom hjem kort etterpå fikk jeg lyst på vafler. Næringsrike vafler. Jeg blandet sammen havremel, bakepulver, banan, proteinoulver, kanel, kardemomme og egg. På 1 – 2 – 3 hadde jeg laget meg sunne, gode, næringsrike og mettende vafler. Like gode om ikke bedre enn «vanlige» vafler.

Poenget mitt med dette innlegget er vel viktigheten av å spise næringsrik mat. Jeg er såpass aktiv og trener mye, kroppen min trenger derfor rikelig med påfyll. For min del er det helt avgjørende å få i meg NOK og ikke minst riktig mat for å holde energinivået mitt oppe gjennom en hel dag. Kroppen vår er nødt for å få drivstoff for å fungere optimalt. Min kropp fungerer best når den får i seg næringsrik mat.

Jeg og ungene spiste lunsj sammen i dag. De takket nei til vafflene mine og valgte brødskive i stedet for. De måtte ha brødskive før de kunne få bollen de hadde kjøpt med seg fra bakeriet. Mens Felix spiser brødskiven sin sier han: «Eg skal bli stor og sterke eg». Å det er så riktig. Får en i seg næringsrik mat vil kroppen få det den trenger for å leke, lære, hoppe, stupe kråke, ta storesøster og klare å konsentrere seg. Ungene spiste opp brødskivene sine og fikk bollen sin etterpå, glad og fornøyd.

Velg å gi kroppen din det den trenger. Den trenger litt av alt, men aller mest trenger den næringsrik mat. Jeg velger å leve sunt da dette gjør kropp og sinn godt.
img_3788

Ha en nydelig lørdag videre. I kveld skal denne dama på fest, det er stor konsert i Nye Loen i kveld, jeg gleder meg. Ser du meg i hallen, kom gjerne bort å si hei, det er bare hyggelig ♥ Klem

Beate

Blogglistenhits

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.